fbpx

Egy Csepp Figyelem!

optimum-egy-csepp-vilagnap-1

Az Egy Csepp Figyelem Alapítványt 2005-ben alapította Erős Antónia azzal a céllal, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegeket érintő problémákat, és a betegség veszélyeit.

Cukorbetegség esetén az évek múlásával számos szemészeti szövődmény is kialakulhat más egészségügyi problémák mellett, ezért szemészeti intézményként számunkra is kiemelten fontos felhívni az emberek figyelmét a cukorbetegség súlyosságára és hatásaira.

A 2019. évi Egy Csepp Világnapon Dr. Palotás Csilla, az Optimum Szemészet intézetvezető főorvosa a „Cukorbetegség okozta látásproblémák” témakörben tartott egy izgalmas és informatív előadást, melyben szó esett a cukorbetegség által kialakuló szembetegségekről, annak tüneteiről és a kezelési lehetőségekről.

Az érdeklődők többek között ingyenes látásvizsgálaton vehettek részt, emellett pedig hasznos tanácsok és tippek is elhangzottak a látásproblémák kialakulásának megelőzéséről és a rendszeres ellenőrzés fontosságáról.

A részleges vagy teljes látásvesztés a cukorbetegség egyik legsúlyosabb és leggyakoribb következménye lehet, ugyanakkor rendszeres szűrővizsgálatokkal tehetünk a legtöbbet a látásproblémák megelőzése érdekében.

Optimum térkép

Elérhetőségek

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Jelentkezem Videókonzultáció