fbpx

Glaucoma (zöld hályog) gondozás - Szűrés, kivizsgálás, kezelés

Lehet, hogy Önnek zöldhályogja van?

A látóélesség fokozatos romlása esetén vagy akár látótérkiesés észlelésekor fontos, hogy mielőbb eljöjjön hozzánk vizsgálatra, hogy megtalálhassuk ennek okát. Amennyiben a problémák hátterében a szem belső nyomásának emelkedését diagnosztizáljuk, nagy eséllyel glaucoma, vagyis zöldhályog okozza a panaszait.

A kivizsgálás során megállapítjuk a glaucoma pontos típusát és meghatározzuk, mely kezelési mód jelenti Önnek a legjobb megoldást.

Zavartalanul várjuk az Optimum Szemészeten a megszokott nyitvatartási időben!

Intézetünk a járványügyi szabályok betartása mellett továbbra is folytatja működését. Telefonos előjegyzés és egyeztetés után fogadjuk pácienseinket.

Jelentkezzen be most glaucoma ellátásra és biztosítjuk az Önnek megfelelő, egyeztetett időpontot, így nem kell heteket vagy akár hónapokat várnia az alkalmassági vizsgálatra és kezelésre. Keressen minket, segítünk!

Éljen a lehetőséggel!

Jelentkezzen,
mindössze egy perc!

Jelentkezem Videókonzultáció

Megelőző vizsgálatok

Szakorvosi ellenőrzés

Személyre szabott kezelések

Fontos, hogy időben felismerje!

A glaucoma alattomos betegség, sokáig nem okoz tüneteket, de a háttérben már sejtkárosodások jöhetnek létre. Egyes típusai magasfokú fájdalommal és látásromlással járhatnak. Társulhat más betegségekhez is. Már fiatalkorban is kialakulhat és van, aki vele születik.

Panasz és tünetmentesség esetében is fontos a rendszeres szemészeti ellenőrző vizsgálat különösen 40 éves életkor felett, hogy mielőbb fény derüljön a problémára, időben felfedezhessük a még tünetmentes de kóros állapotot.  Zöldhályog megléte esetén is rendkívül fontos a rendszeres szemészeti ellenőrzés a meglévő látásminőség megőrzése érdekében.

 

A zöld hályog megelőzésének kulcsa a korai felismerés és a hatékony kezelés!

Glaucoma esetén károsodik a látóideghártya

A magyar lakosság 2%-át érintő glaucoma vagyis a zöldhályog oka a retina sejtjeinek és idegrostjainak lassan előrehaladó fokozatos pusztulása, melynek hátterében a tartósan magas szemnyomás, a nyomás kórosan nagy napi ingadozása, valamint a látóidegfő keringésének kóros szabályozása áll.

A szűrés és a kivizsgálás részét képezi a szemnyomás-mérés, a csarnokzug vizsgálata, a szemfenéki vizsgálat, a látótérvizsgálat és az idegrostanalízis az OCT-angiográfia segítségével. A kezelés történhet szemcseppekkel, lézeres kezeléssel vagy szükség szerint műtéti úton.

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Optimum térkép

Elérhetőségek