fbpx

Alkalmas vagyok?

Minden esetben alkalmassági vizsgálat szükséges annak eldöntéséhez, hogy kin végezhető el lézeres szemműtét az öregszeműség (presbyopia) kezelésére. Vannak azonban olyan követelmények, amelyeknek mindenféleképpen meg kell felelnie annak, aki szeretne valamilyen lézeres látásjavító eljárást igénybe venni.

A beavatkozást egy részletes, megközelítőleg 1,5-2 órás fájdalommentes vizsgálat előzi meg, melynek során nem csupán feltérképezzük szemének állapotát, de általános egészségi állapotára is kitérünk.

Ön is alkalmas lehet a SUPRACOR, illetve az EXTRACOR lézeres eljárásokra, amennyiben az alábbiaknak megfelel:

  • Elmúlt 45 éves.
  • Nincs más kezelésre szoruló szembetegsége, például makuladegeneráció
  • Mind a közeli, mind a távoli látásán szeretne javítani szemüveg vagy kontaktlencse alkalmazása nélkül.
  • Olvasószemüveg vagy speciális kontaktlencse használata nélkül szeretné újra látni a közeli tárgyakat.
  • Javítani szeretne az életminőségén.

A SUPRACOR és az EXTRACOR eljárás megfelelő lehet abban az esetben is, ha korábban már átesett valamilyen dioptriakorrekciós eljáráson, de a presbyopia miatt szükségessé vált az olvasószemüveg. Az eljárások a szürkehályog műtétet követően is elvégezhetők annak érdekében, hogy többé ne legyen szüksége az olvasószemüvegre.

Fontos, hogy egyik beavatkozás sem végezhető el beültetett szívritmuskeltő, vagyis pacemeker esetén

Az előfeltételeknek való megfelelés mellett a lézeres látásjavítást megelőzően, egy alkalmassági vizsgálatra és részletes orvosi kivizsgálásra van szükség.

Tapasztalt szakorvosaink a vizsgálatot követően részletes tájékoztatást adnak a szemei állapotáról, a feltárt eltérésekről és a kezelési lehetőségekről, majd közösen kiválasztják az Ön számára legmegfelelőbb eljárást.

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Optimum térkép

Elérhetőségek