fbpx

Gyakori kérdések a Supracor kezelésről

Az Optimum Szemészeten elérhető SUPRACOR lézeres kezelés minden presbyopiás ember számára visszahozhatja az éleslátás örömét. A távolra, közelre és a köztes távolságokra egyaránt kiváló látást biztosító beavatkozás gyors, fájdalommentes és biztonságos, ráadásul azok számára is megoldást kínál, akik már átestek valamilyen lézeres szemműtéten.

Az alábbiakban a kezeléssel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszolunk.

Fájdalommentes a kezelés?

Igen. A beavatkozás napján még enyhe kellemetlen érzést tapasztalhat a szemében, ahhoz hasonlót, mint mikor egy szempilla belemegy. Ennek enyhítésére szemcseppet írunk fel Önnek.

Altatnak a kezelés során?

Nincs szükség altatásra, a kezelés előtt érzéstelenítő szemcseppeket kap.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Az egész nem tart tovább néhány percnél. A kezelést követő ellenőrző vizsgálat után rövid időn belül kísérőjével otthonába távozhat.

Mikor fogok újra jól látni?

A látás javulása jellemzően már 1-2 nap múlva érezhető, szükség lehet azonban néhány hónapra ahhoz, hogy a közeli és távoli látása teljes mértékben stabilizálódjon. Mivel a közeli látás nagyon gyorsan helyreáll, hamar visszatérhet megszokott tevékenységeihez, akár már másnap dolgozhat, s két-három nap múlva autót is vezethet.

Biztonságos?

A SUPRACOR kezelés alapját jelentő, lebenyképzést alkalmazó LASIK kezelést több mint 20 éve végzik világszerte sikeresen és biztonságosan. A beavatkozást egy részletes, megközelítőleg 1,5-2 órás fájdalommentes vizsgálat előzi meg, melynek során nem csupán feltérképezzük szemének állapotát a legmodernebb technológia segítségével, de általános egészségi állapotára is kitérünk. A kezelést csak abban az esetben végezzük el, ha a vizsgálatok alapján Ön alkalmas erre.

Milyen eredményre számíthatok?

Az eljárás eredményességét klinikai vizsgálatok igazolták. A SUPRACOR kezelést követő 6 hónapos ellenőrző vizsgálatnál a páciensek 96%-a el tudta olvasni az újságokat, a mobiltelefonok rövid szöveges üzeneteit és menüit, szemben a beavatkozást megelőző 39%-kal, akik csak a címsorokat tudták elolvasni szemüveg nélkül. A kezeltek 78%-a arról is beszámolt, hogy képes volt elolvasni a felírt gyógyszerekhez mellékelt legapróbb betűvel írt ismertetőket is.

Milyen komplikációk merülhetnek fel?

A SUPRACOR eljárás kockázatai megegyeznek a lebenyképzéssel járó lézeres látásjavítás kockázataival.

Vajon rajtam is segít?

Azt, hogy Ön alkalmas-e a SUPRACOR kezelésre, egyértelműen csak a részletes kivizsgálást követően dönthetjük el. Általánosságban azonban elmondhatjuk, hogy ezt az eljárást kizárólag akkor javasoljuk, ha Ön:

  • olvasószemüveggel rendelkezik,
  • olvasószemüveget, kontaktlencsét nem szívesen hord, vagy valamilyen oknál fogva nem hordhat,
  • életkora 45-70 év közötti,
  • jó általános egészségi állapotú,
  • nem szenved kizáró vagy kezelésre szoruló szembetegségben (pl. makula degeneráció), vagy egyéb betegségben (pl. beültetett szívritmus keltő)
  • tisztában van az esetleges, ritkán fellépő komplikációkkal, s ezek tudatában vállalja az eljárást.

Mit kell tennem a kivizsgálás és a kezelés előtt?

Amennyiben lágy kontaktlencsét visel, a vizsgálat előtt három nappal, míg a kemény vagy félkemény kontaktlencsét már egy hónappal előtte ne használja. A kezelés előtt a lágy kontaktlencse viselését 2, a kemény vagy félkemény kontaktlencsét 3 hétig mellőzze. A vizsgálathoz hozza magával a személyi adatait igazoló dokumentumokat, az érvényes TAJ kártyáját, korábbi orvosi dokumentumait (zárójelentések, vizsgálati eredmények), valamint jelenlegi olvasószemüvegét, kontaktlencséjét, továbbá ezek adatait.


Jelentkezés ingyenes alkalmassági vizsgálatra

A lézeres kezelést egy részletes, megközelítőleg 1,5-2 órás fájdalommentes vizsgálat előzi meg, melynek során nem csupán feltérképezzük szemének állapotát, de általános egészségi állapotára is kitérünk.

Jelentkezzen most ingyenes alkalmassági vizsgálatunkra, hogy szemére szabott kezelésünkkel átélhesse az éles látás örömét!

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Jelentkezem Videókonzultáció
Optimum térkép

Elérhetőségek