fbpx

Presbyopia

Nehezen találja meg a telefonszámot a mobiljában, nem tudja elolvasni az árcédulákat vásárláskor? A presbyopia (öregszeműség) egy fénytörési probléma, ami az életkor változásának természetes velejárója. Negyven év felett a szemlencsék rugalmassága jelentősen csökken, ezáltal pedig a szem fókuszáló képessége gyengül, így pedig nehezebbé válik a közeli dolgok elolvasása. Ez az állapot mindenkinél bekövetkezik, nem kerülhetjük el.

Az öregszeműség Magyarországon mintegy 4,5 millió embert érint

A presbyopia, vagyis az öregszeműség világszerte több mint 1,5 milliárd embert érint, Magyarországon ez a szám megközelíti a 4,5 milliót. Szemünk születésünktől fogva egészen felnőtt korunkig folyamatosan változik. A szemeink teljes látásélességét csupán 5 éves korunkra érjük el, a szem átmérője pedig felnőtt korunkra 25%-kal megnő.

A szem dioptriaértékének változása teszi lehetővé, hogy mind a távoli, mind pedig a közeli tárgyakat élesen láthassunk. A szem alkalmazkodóképessége normál esetben 12-16 dioptria, ám az életkor növekedésével arányosan az akkomodáció minden évtizedben 2,5 dioptriával csökken, majd 40-45 éves korban a szemünk alkalmazkodóképessége mindössze 3 dioptria körüli.

55 éves korunkra az akkomodáció teljesen megszűnik, ami azt jelenti, hogy a másfél-két méteres távolságon belüli tárgyakat már egyáltalán nem látjuk élesen, ami rendkívül sok kellemetlenséget okozhat mind a napi munkavégzés, mind a szokásos tevékenységeink közben.

Felejtse el az olvasószemüvegét, válasszon tartós megoldást! Lézeres eljárások az öregszeműség kezelésére

A presbyopia eddig olvasószemüveg viselésével, kontaktlencsével vagy műlencse beültetésével volt kezelhető, ezek a módszerek azonban nem adták meg az éleslátás valódi szabadságának örömét.

SUPRACOR lézeres szemműtétek

Az Optimum Szemészet Magyarországon elsőként vezette be a SUPRACOR eljárást, amely minden presbyopiás ember számára visszahozhatja az éleslátás örömét. A távolra, közelre és a köztes távolságokra egyaránt kiváló látást biztosító beavatkozás gyors, fájdalommentes és biztonságos, ráadásul azok számára is megoldást kínál, akik már átestek valamilyen lézeres szemműtéten.

EXTRACOR lézeres eljárások

Az elmúlt 20 éves szakmai tapasztalatunk alapján kiderült, hogy nem minden páciensünk alkalmas a SUPRACOR kezelésre, esetükben azonban létezik egy szintén rendkívül hatékony és biztonságos lézeres kezelés, az EXTRACOR eljárás.


Jelentkezés ingyenes alkalmassági vizsgálatra

Bármely lézeres kezelésen is gondolkodik, fontos, hogy minden esetben egy részletes, megközelítőleg 1,5-2 órás fájdalommentes szemvizsgálaton kell részt vennie, melynek során nem csupán feltérképezzük szemének állapotát, de általános egészségi állapotára is kitérünk.

Jelentkezzen most ingyenes alkalmassági vizsgálatunkra, hogy szemére szabott kezelésünkkel átélhesse az éles látás örömét!

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Optimum térkép

Elérhetőségek