Alternatív megoldások

A lézeres látásjavítás nagyon széles körben alkalmazható kezelés, ugyanakkor nem mindenki alkalmas a beavatkozás elvégzésére. Ekkor sem kell azonban lemondania az éleslátás lehetőségéről. Szemei állapotától függően több látásjavító lehetőség állhat rendelkezésére.

Igényeknek megfelelő műlencse

Nagy dioptria értékek esetén alternatív megoldásként lehetséges a látásjavító lencseműtét (clear lensectomia, vagy tiszta lencse csere), melynek során a szem saját lencséjét távolítjuk el, és egy műlencsét ültetünk a szembe a szürkehályog-műtéthez hasonlóan.
Az új, beültetett műlencse pontos tervezés alapján egyénre szabottan biztosítja a jó távoli látóélességet. A többfókuszú műlencsék segítségével ma már lehetőség van arra, hogy a távoli éleslátás mellett akár szemüveg nélkül olvassunk, és újra élesen lássuk a telefonunkat, a televíziót vagy a számítógépünk képernyőjét.

Szemüveg és kontaktlencse

Amennyiben műtéti megoldások nem jöhetnek szóba, még mindig elérhetők a hagyományos látásjavító eszközök, a szemüveg és a kontaktlencse.
Ilyen esetben a speciális diagnosztikai eszközeinkkel végzett kivizsgálás alapján teszünk javaslatot az eddig használt szemüvegének vagy kontaktlencséjének módosítására, amennyiben erre szükség van, vagy ajánljuk a korábbi eszközök további használatát.

Tapasztalt szakorvosi csapatunk, valamint korszerű eszközeink segítségével komplex ellátást nyújtunk szemészeti problémáira.

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Jelentkezem

Elérhetőségek