fbpx

Tudnivalók a lézeres szemműtét alkalmassági vizsgálatáról

Bármilyen látásproblémával is küzd, az Optimum Szemészet csúcstechnológiás, fájdalommentes és biztonságos lézeres kezeléseivel Ön is új életet kezdhet és megtapasztalhatja a kompromisszumok nélküli éleslátás örömét!

Fontos azonban, hogy minden esetben egy alapos szakorvosi konzultáció és alkalmassági vizsgálat szükséges annak eldöntéséhez, hogy kin végezhető el a lézeres szemműtét.

Mire számíthat az alkalmassági vizsgálaton?

2 órán át tartó részletes kivizsgálás

A komplex, körülbelül két órás vizsgálat magába foglalja a szükséges adatok felvételét, a részletes vizsgálatot, az orvosi és tanácsadói konzultációt, valamint a szükséges dokumentáció elkészítését.

Elemzést végzünk a szemeiről az alkalmasság megállapításához

A szakorvosi vizsgálat során a műtétre való alkalmasság megállapítása mellett szemeinek általános egészségi állapotát is ellenőrizzük. Az alkalmassági vizsgálat során aberrométer segítségével hullámfront elemzést végzünk, felmérjük a látásélességet, a szaruhártya vastagságát és állapotát, a pupilla átmérőjét, illetve az esetlegesen megnövekedett szemnyomást.

Az elemzéshez feltérképezzük a szaruhártya alakját, a szem fénytörési hibáit

A ZYOPTIX Diagnosztikai Munkaállomás térben feltérképezi a szaruhártya alakját, illetve a szem valamennyi fénytörési hibáját. Az úgynevezett aberrométer nevű eszköz az, amely az összetett fénytörési hibákat is kiszűri, így semmi sem marad rejtve.

Az intézetünkben található Zyoptix excimer lézer és a Victus femtoszekundum lézer a milliméter ezredrészénél is pontosabb kezelésre képes. A beépített íriszfelismerő rendszer biztosítja, hogy teljesen egyénre szabott kezelési programokat alkalmazzunk. A szemkövető rendszer gondoskodik arról, hogy a lézersugár minden pillanatban, még a szem legkisebb elmozdulása esetén is a megfelelő helyen fejtse ki a hatását.

Amennyiben szükséges, bizonyos esetekben további, speciális látásvizsgáló eszközeinkkel elvégezhető teszteket javaslunk. Vannak azonban bizonyos olyan követelmények, amelyeknek mindenféleképpen meg kell felelnie annak, aki szeretne valamilyen lézeres látásjavító eljárást igénybe venni.

Az eredményes alkalmassági vizsgálat érdekében néhány dolgot be kell tartania. Lássuk ezeket!

  • Lágy kontaktlencsét 4 nappal, kemény kontaktlencsét pedig 4 héttel a kivizsgálás előtt már ne viseljen.
  • A vizsgálaton pupillatágításra is sor kerül, ezért a látása átmenetileg, egy kis időre homályosabb lehet. Éppen ezért a gépjárművezetés nem javasolt ebben az időszakban, így fontos, hogy legyen egy kísérője, aki elhozza hozzánk és hazaviszi a vizsgálatot követően.
  • Ne használjon sminket, parfümöt, kozmetikumot a vizsgálat napján. Viseljen kényelmes ruhát és cipőt.
  • Tájékozódjon honlapunkon a lézeres megoldásokról, a vizsgálatok és kezelések pontos árairól.
  • Állítsa össze azokat a kérdéseket, amelyeket meg szeretne kérdezni tanácsadó kollégáinktól és a szakorvosától.

Mit hozzon magával a vizsgálatra?

Érdemes az előre egyeztetett vizsgálatra úgy érkeznie, hogy magával hozza:

• személyi igazolványát,
• lakcímkártyáját,
• TAJ kártyáját,
• korábbi szemészeti leleteit és egyéb orvosi dokumentumait,
• a rendszeresen szedett gyógyszereinek listáját,
• valamint a jelenleg használt szemüvege vagy kontaktlencséje adatait is.

Szintén elengedhetetlen, hogy pontosan tájékoztassa a kivizsgáló orvosát a fennálló betegségeiről és a korábbi egészségügyi problémáiról.

Az alkalmassági vizsgálat eredménye alapján szemész szakorvosa javaslatot tesz az Ön számára legmegfelelőbb lézeres látásjavító kezelésre, tájékoztatja az ajánlott kezelési programról, a műtét várható eredményeiről, illetve a lehetséges kockázatokról egyaránt. A lézeres látásjavító kezelésre tanácsadó kollégáink segítségével közvetlenül a vizsgálat után be tud jelentkezni.


Alkalmas a lézeres szemműtétre? Az alkalmassági vizsgálaton kiderül!

Jelentkezzen be most a lézeres szemműtétet megelőző ingyenes alkalmassági vizsgálatra!

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Jelentkezem Videókonzultáció
Optimum térkép

Elérhetőségek