fbpx

Mennyibe kerül egy szemműtét? 1. rész

optimum-mennyibe-kerül-egy-szemmutet-1.-resz

Egy szolgáltatás vagy egy termék kiválasztásánál a legtöbb ember számára meghatározó szempont az ár. Épp ezért legújabb, háromrészes cikkünkben részletesen körbejárjuk, hogy pontosan mennyibe kerül egy szemműtét, összehasonlítjuk az árát a szemüveges és a kontaktlencsés látáskorrekcióéval, illetve alaposan megvizsgáljuk az ár-érték arány témakörét is. 

Ár vs. minőség 

Kering egy történet egy kínai cégről, akik élelmiszeripari termékkel szerettek volna betörni az ausztrál piacra, és a siker érdekében a hasonló helyi termékeknél jóval alacsonyabb áron kínálták a saját márkájukat. Nos, sokáig nem kellett bajlódniuk a logisztikai problémákkal, ugyanis senki sem vásárolta meg az termékeiket és nem azért, mert nem lett volna megfelelő a minőségük, hanem azért, mert az ausztrál emberek zsigeri reakciója, hogy ami túlságosan olcsó, az gyanús. Így hát nem is vásároltak náluk, a cég pedig lehúzhatta a rolót.

Nos, mindez szinte elképzelhetetlen lenne Magyarországon, hiszen általánosságban elmondható a vásárlási szokásainkról, hogy az ár számunkra az egyik legfontosabb döntési szempont. Nem véletlen, hogy virágzanak nálunk a 100 forintos boltok, a leárazások és a különböző kuponnapok. Persze ezzel nincs is semmi gond, hiszen spórolni remek dolog. Ugyanakkor vannak olyan szolgáltatások – és az egészségünkkel kapcsolatosak mindenképpen ilyenek –, amelyek esetén érdemes megfontolni, hogy az ár vagy a minőség a fontosabb számunkra. A szemeink egészségét semmiképp sem szabad aprópénzre váltani, ezért fontos, hogy szemműtét esetén mindig a minőséget tartsuk szem előtt! 

A szemműtét tényleg megfizethetetlen egy átlag ember számára? 

Néhány évvel ezelőtt a szemészeti beavatkozások – különösen a lézeres szemműtétek – újdonságuk miatt a legtöbbünknek túl drága, csak a kiváltságosok számára elérhető, prémium szolgáltatásnak tűntek, amelyek nem ritkán milliós tételeket jelentettek. Szerencsére azonban ma már ugyanezek a szolgáltatások jóval olcsóbban elérhetők, nem kell milliós tételekre számítani, amikor döntünk egy-egy kezelés mellett.  Sőt, ma már több olyan akciós megoldás vagy kedvezményes finanszírozási lehetőség is a páciensek rendelkezésére áll, amelyek segítségével enyhíthetők a terhek. 

Miért kerül ennyibe egy szemműtét? 

Természetesen így sem szabad filléres tételekre számítani, hiszen a lézeres szemkezelések bonyolult műveletek, még akkor is, ha ezt a páciens a műtét során nem érzékeli. A biztonságos és eredményes látásjavításhoz többek közt professzionális berendezésekre és diagnosztikai eszközökre van szükség. A profi technológia alkalmazását pedig nem lehet 100.000 Ft alatt megoldani. 

Miért éri meg ennek ellenére a szemműtétet választani?

Bár a szemműtét először nagyon drága szolgáltatásnak tűnik, érdemes végiggondolni, sőt még jobb, ha tételesen, pontosan kiszámoljuk, hogy eddigi életünk során mennyit költöttünk a látásunk javítását szolgáló eszközökre, szemüvegre, kontaktlencsére, kontaktlencse folyadékra, a szemüveg javítására, lencsecserére, vagy egyáltalán a szemünkkel kapcsolatos gyógyszeres vagy orvosi kezelésekre. Vélhetően saját magunk is meg fogunk döbbenni, hogy mekkora összeg jön ki a számolás végén. Ha pedig mindezt  szembe állítjuk a lézeres szemműtétek áraival, akkor még nagyobb lesz a meglepetés, hiszen hosszútávon sokkal jobban megéri a szemészeti beavatkozás.

Ezért, ha egy-egy kezelés ára elsőre magasnak is tűnik egy összegben, sose felejtsük el, hogy a lézeres műtétre áldozott összeg egy nagyon rövid távon megtérülő beruházás, aminek kedvező hatását akár pár hónap alatt megtapasztalhatjuk, hiszen megspórolhatjuk az egyéb látásjavításra fordított kiadásokat. Így pedig már nem is olyan nehéz letenni a voksunkat a szemműtét mellett! 

Nézzen szét lézeres szemműtéteink között!

Ha máris meggyőztük a szemműtét hosszútávú előnyeiről, akkor nézzen szét szolgáltatásaink között és jelentkezzen alkalmassági vizsgálatunkra!  Ha pedig tovább olvasna a témában, akkor nézze meg a témában készült második cikkünket is! 

Elérhetőségek

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Jelentkezem Videókonzultáció