fbpx

Mennyibe kerül egy szemműtét? 2. rész

optimum-mennyibe-kerül-egy-szemmutet-2.-resz

Korábbi cikkünkben sorra vettük, hogy miért érdemes összehasonlítani a műtétre fordított költségeket az olyan látáskorrekciós eszközökre fordított összegekkel, mint a szemüveg vagy kontaktlencse vásárlás, és kiderült, hogy a szemműtét hosszútávon sokkal jobban megtérül. Most az egyes kezelések árait vizsgáljuk meg, hogy még könnyebb legyen a döntéshozatal! 

A hazai piacon számos szemészeti központ közül válogathatunk, amelyek között az Optimum Szemészet  szolgáltatásainak ár-érték aránya kiemelkedőnek számít! Épp ezért az alábbiakban összeszedtük az Optimum Szemészet legnépszerűbb kezeléseinek árait.

Mennyibe kerül a szemszárazság kezelése? 

Kezdjük rögtön a rendkívül bosszantó és kellemetlen szemszárazsággal, ami a felnőtt lakosság mintegy egyharmadát érinti. Ennek a problémának a javítására szolgáló IRPL villanófény technológiás kezelés 3 alkalomra 99.000 forintba kerül, ami összehasonlítva néhány konkurens klinika áraival, kifejezetten kedvezőnek mondható.

Mennyibe kerül a rövidlátás, a távollátás és az astigmia kezelése?

A leggyakoribb fénytörési problémák, azaz a rövidlátás, a távollátás és a belső szemtengelyferdülés gyógyítására szolgáló kezelések között meg kell különböztetni a felszíni és a lebenyes kezeléseket, de ezeken belül is eltérő összeget találunk  különböző kezeléstípusok esetén.  

 

Felszíni kezelések ára

A felszíni eljárásoknál először a szaruhártya hámrétegének eltávolítására kerül sor és ezt követően zajlik a lézeres kezelés. Az eljárások főként abban különböznek egymástól, hogy milyen módszerrel távolítja el az orvos a hámot.

A legrégebbi, úgynevezett PRK Elite (Photo Refraktív Keratektomia) eljárásnál mechanikusan távolítják el a szaruhártya hámrétegét, ezután pedig a lézer átformálja a szaruhártya alakját úgy, hogy elpárologtatja a szükséges szövetmennyiséget a szaruhártya felszínéről. Ez a lézeres látásjavító kezelés egy szemre már 150 ezer forinttól elérhető, aktuális akciónknak köszönhetően most azonban csak 112.000 Ft a kezelés ára! 

A felszíni kezelések közül az Epi-Lasik Elite kezelés kerül a legnagyobb összegbe, 190 ezer forintba egy szemen, kedvezményes áron azonban csupán 142.500 Ft a kezelés ára. Ekkor egy rendkívül precíz eszközzel, az epi-szeparátorral tompán leválasztják a szaruhártya hámrétegét, majd a kezelési program szerint a lézer a kívánt formára alakítja a szaruhártyát. 

 

Lebenyes kezelések ára

A lebenyes kezeléssel történő lézeres látásjavító beavatkozások egy kicsivel drágábbak, mint a felszíni kezelések. Ezeknél a beavatkozásoknál egy kerek lebenyt alakítanak ki a szaruhártya külső felszínén, amit felhajtanak, majd az így szabaddá váló felületen végzik el a szaruhártya formájának átalakítását. A művelet során egy speciális eszközt, a mikrokeratomot használják a lebeny elkészítéséhez, majd a lézer átformálja a szaruhártya alakját olyan módon, hogy elpárologtatja a szaruhártya felszínéről a szükséges szövetmennyiséget.

Az eljárás 1991-es bevezetése óta a mai napig a legnépszerűbbnek és a leggyakrabban alkalmazottnak számít. Európában a beavatkozások 70%-át  ezzel a módszerrel végzik. A lebenyes kezelések ára  egy szemen 245.000 és 285.000 forint között érhető el.

Mennyibe kerül az öregszeműség (presbyopia) kezelése? 

Sajnos az emberi szem az idő előrehaladtával fokozatosan romlik, így 45-50 éves korban a legtöbb embernél megjelennek az öregszeműség, vagy más néven  presbyopia első zavaró tünetei.  Csak Magyarországon mintegy 4,5 millió embert érint a betegség. Szerencsére erre is van korszerű és fájdalommentes eljárás, ráadásul nem is egy. 

Az öregszeműség gyógyítását alapvetően két kezelési eljárással lehet elvégezni, a Supracor és az Extracor nevű programmal, illetve ezek azon változatával, amikor a kezelés lézeres lebenykészítéssel együtt történik. Előbbi esetben a beavatkozás mindkét módja egy szemen 305.000 forintba kerül, a lebenykészítéses eljárásokért pedig 330.000 forintot kell fizetni.  Most azonban mindkét típusú kezelés kedvezményes, 245.000 forintos és 270.000 forintos áron érhető el! 

Lássa tisztán az árakat és nézze meg kezeléseink teljes listáját! 

Ha kíváncsi aktuális ajánlatainkra, akkor mindenképp nézze meg kezeléseink árlistáját! Továbbá ne felejtse el elolvasni következő blogbejegyzésünket, amelyben a szürkehályog és a belső szemtengelyferdülés kezelési lehetőségeiről, illetve  néhány diagnosztikai vizsgálat áráról lesz szó!

Elérhetőségek

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Jelentkezem Videókonzultáció