fbpx

Mennyibe kerül egy szemműtét? 3. rész

optimum-mennyibe-kerül-egy-szemmutet-3.-resz

Korábbi blogbejegyzéseinkben megvizsgáltuk, hogy miért éri meg a szemműtét mellett dönteni, illetve összeszedtük a legnépszerűbb szemműtétek árait.  Most az egyik leggyakoribbnak számító szembetegséget, a szürkehályogot és az astigmiát, illetve a különböző diagnosztikai vizsgálatok árait vesszük górcső alá. 

Minden, amit a szürkehályogról tudni érdemes

A szürkehályog egy rendkívül gyakori szembetegség, amely nem egy speciális probléma következtében alakul ki, hanem az öregedés velejárója, ennélfogva 75 éves kor felett minden második embert érint. A kialakulását az életkor mellett ugyanakkor több más tényező, például a dohányzás, a helytelen étrend vagy a különféle hormonális változások is elősegíthetik. A betegség során a szemlencse belső szerkezete módosul, aminek a következtében a fény nehezebben jut be a szem belsejébe, a fény szóródik, ez pedig végső soron a látás gyengülését, illetve az érzékelt színek intenzitásának csökkenését eredményezi.

Hogyan kezelhető a szürkehályog?

A betegség gyógyítását célzó kezelések a leggyakoribb szemészeti beavatkozásoknak számítanak és alapvetően két kezelési típus áll a páciensek rendelkezésére: az ultrahangos és a lézeres kezelés. A kezelések során eltávolítják a szemlencse belső, elhomályosodott részét és az így megmaradó vékony lencsetokba egy mesterséges műlencsét helyeznek. 

Mennyibe kerül a szürkehályogműtét?

A szürkehályog gyógyításához lehetőségünk van műlencsék beültetésével járó kezeléseket  választani. Ezek árai attól függően, hogy egyfókuszú, többfókuszú vagy tórikus (azaz a belső szemtengelyferdülés korrekciójára is alkalmas) lencséről van szó, 220.000 és 536.000 között mozognak egy szemen. 

Léteznek úgynevezett FEMTO lézerrel elvégzett eljárások is a szürkehályog műtétek körében, ezek egy szemre vetítve 350.000 forinttól indulnak, a legdrágább, multifokális (trifokális) tórikus lencse beültetésével járó kezelés pedig 664.000  forintba kerül.

Az astigmia kezelése FEMTO lézerrel

A belső szemtengelyferdülés, más néven astigmia azt jelenti, hogy a szaruhártyának egy helyett két fő görbülete van, ami homályos látást eredményez, mivel a szembe érkező fénysugarak különböző pontokban futnak össze. A kezelés során ezt a két görbületet szüntetik meg a tökéletes látásélmény érdekében. És hogy mennyibe kerül ennek a látáshibának a kezelése? Az astigmia kezelésére szolgáló FEMTO-lézeres kezelésért 95.000 forintot kell fizetnie a pácienseknek. 

Az előzetes vizsgálatok is pénzbe kerülnek? 

Fontos tudni, hogy a megfelelő műtéti eljárás pontos kiválasztásához előzetes vizsgálatok szükségesek, amelyekért bizony szintén fizetni kell. Ezek ugyanakkor nélkülözhetetlenek az orvos és a beteg számára is, hiszen csak így lehet megállapítani, hogy mely eljárásokat kell kizárni és melyek alkalmazása jöhet szóba.  A teljesség igénye nélkül következzen néhány diagnosztikai vizsgálat ára:

  • A szemészeti vizsgálat 22.500 forintba kerül
  • Jó hír, hogy a látásjavító kezelés utáni kontroll vizsgálat 6 hónapig ingyenes, amennyiben műtéti kedvezményt nem vett igénybe. 
  • A műtét előtti ellenőrző vizsgálat 20.000 forintért vehető igénybe
  • Egy professzori konzultáció első alkalommal 25.000 forintunkba kerül, de ha még egyszer szeretnénk konzultálni, már csak 20.000 forintot kell fizetnünk.
  • A diagnosztikai ultrahang vizsgálat, a műlencse tervezés, a szem elülső szegmentjének multidimenzionális vizsgálata és a hullámfront elemzés egységesen 12.000 forintba kerül. 
  • A cukorbetegek szemészeti szűrővizsgálatért 25.000 forintot kell fizetni

Természetesen a felsoroltakon kívül még számos beavatkozás és diagnosztikai vizsgálat a betegek rendelkezésére áll, amelyeket érdemes pontosan átnézni és a költségüket kiszámolni annak érdekében, hogy később ne érjen bennünket meglepetés. A vizsgálataink teljes árlistáját itt találhatja meg

 

Elérhetőségek

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Jelentkezem Videókonzultáció