fbpx

MVM Bónuszprogram – Lézeres szürkehályog műtét

A szürkehályog nem játék – ne veszítse el miatta a szeme világát

A szürkehályog napjaink leggyakoribb látásproblémája: ha nem orvosolja időben a betegséget, szürkébbé válnak a világ színei, mintha egy fátyolon keresztül kellene néznie mindazt, ami Önnek fontos. Kivéve akkor, ha az MVM Bónuszprogram keretében felkészül a nehéz időkre és az Optimum Szemészeten, lézeres szürkehályogműtét segítségével gondoskodik szeme egészségéről. Önnek most 50 000 Ft kedvezmény jár a műtét árából!

Még többet a szürkehályogról
Tovább az ajánlathoz

Amikor a szürkehályog lefátyolozza a mindennapokat

Bár a nevéből talán arra következtetne, hogy a szürkehályog olyan betegség, amelynek során egy vékony hártya vagy fátyol képződik a szemlencse felületén, azonban ez nem így van. A szürkehályog kialakulása ugyanis az öregedési folyamat alattomos része, mivel a szemében lezajló kémiai folyamatok hatására megváltozik a szemlencse belső szerkezete.

Ennek nem kívánt következménye az lesz, hogy az évek folyamán látóképessége mindkét szemében csökken, akár eltérő mértékekben. Idővel csak annyit fog észrevenni, hogy problémát okoz a samponos flakon hátoldalán lévő összetevői lista elolvasása, vagy az, hogy a szeme megerőltetése nélkül végignézzen egy filmet és a kert végéből nézve is felismerje a párját.

A szemlencse fényáteresztő képessége megváltozik, így a fény is nehezebben jut el a retinájáig. A szemlencse fokozatosan elszürkül, ezért látása homályos lesz, a színek egyre fakóbbá és szürkés árnyalatúvá válnak. A korábbi élénk, élettel teli színek helyett mintha szürkében látná az életet és az éles kontúrok elmosódnak, mintha egy régi fekete-fehér tv hangyás képernyőjén keresztül nézné a világot.

A szeme már nem lesz a régi, ami nemcsak a biztonságos közlekedést, de a munkavégzését is megnehezítheti. Kiváltképp akkor, ha ahhoz számítógépre vagy sok olvasásra van szüksége. A szürkehályog nem jár fájdalommal és a folyamat sem mindig olyan gyors, hogy azonnal feltünjön a változás. Viszont ha ismeri a lehetséges tüneteket és figyel rájuk, a napjaink leggyakoribb szembetegsége, a szürkehályog kiszűrhető, felismerhető.

Milyen tünetekkel számolhatok?

Nem akarja szürkében látni a világot? Figyeljen a szemére!

Ha van olyan családtagja vagy ismerőse, aki már átesett szürkehályogműtéten akkor bizonyára ismeri a betegség néhány tünetét. Ennek ellenére előfordulhat, hogy Ön más tüneteket tapasztal és gyorsabb vagy lassabb tempóban is romolhat az állapota.

Az ugyanis mindig az egyéni adottságoktól, állapottól és genetikától függ, hogy néhány hónap vagy év alatt romlik annyit a látása, hogy teljesen sötétbe boruljon a világ. Éppen ezért érdemes tudatosan odafigyelnie a szeme egészségére.

A szürkehályog tünetei:

 • egyre romló látásélesség,
 • homályos látás,
 • szellemképes látás,
 • kettőslátás,
 • rossz éjszakai látás,
 • fakó, szürke színek,
 • nagyobb fényigény az olvasáshoz,
 • gyorsan változó dioptriaigények,
 • káprázás, fénygyűrűk.

Ha tapasztalta már például az éjszakai vezetés során, hogy egyre nehezebben ismeri fel a környezetében lévő tárgyakat, vagy a fényforrások környékén gyakran káprázik a szeme a világítástól, akkor jó eséllyel Önnél is elkezdődött a folyamat. Ráadásul a szürkehályog állapotromlását tovább fokozhatja a cukorbetegség, az UV-sugárzás, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás.

Figyelmeztető jel lehet az is, ha egyre korábban kell minél élesebb fényű lámpát kapcsolnia az olvasáshoz, illetve, ha az utóbbi 1-2 évben többször emelni kellett a szemüvege, kontaktlencséje dioptriáján. Szürkehályogra utal még az is, ha se közelről, se távolról nem látja elég élesen a plakáton lévő betűket, vagy ha már nemcsak a tv képernyőjén látja elmosódva a világot.

Talán legyint erre és azt gondolja, hogy a tökéletesen paraméterezett szemüveggel megoldódik a gondja, de hosszú távon a szürkehályogra ez nem jelent megoldást. Ilyen esetekben kerül bevetésre a lézer, mint csodafegyver.

Mit kell tudnom a lézeres szürkehályogműtétről?

A szürkehályog csak műtéttel gyógyítható

A tudomány jelenlegi állása szerint gyógyszer és diéta sem gyógyítja a szürkehályogot, az ilyen praktikák nem segítenek a folyamat feltartóztatásában vagy visszafordításában. A szürkehályog gyógyításához műtéti beavatkozásra van szükség.

Az eljárás során eltávolítjuk az elszürkült szemlencsét, majd egy speciális, prémium minőségű műszemlencse kerül beültetésre a megmaradó vékony lencsetokba. Ez gondoskodik a látósélesség és a korábbi kitűnő látásminőség helyreállításáról. Jelenleg kétféle műtéti eljárás közül választhat:

 • a hagyományos,
 • és a lézeres szürkehályogműtét közül.

Az Optimum Szemészeten mi a lézeres szürkehályogműtétet ajánljuk Önnek, hiszen a lézeres csúcstechnológiának köszönhetően az eljárás a rendkívül precíz programozási lehetőségeknek köszönhetően, a milliméter ezredrészéig pontos beavatkozást tesz lehetővé.

A lézeres szürkehályogműtét emellett gyors, hiszen maga a folyamat csupán 10-15 percet vesz igénybe és a cseppérzéstelenítésnek köszönhetően teljesen fájdalommentes. A lézeres szürkehályogműtétet követő napon már újra tisztán láthatja szerettei arcát. Tompa fények, elmosódott kontúrok és homályba vesző formák nélkül élvezheti, ahogy ismét kitárul Ön előtt a világ.

Ehhez csak néhány egyszerű, de kétségkívül fontos lépésre van szüksége.

Lézeres szürkehályogműtét 6 lépésben:

 1. A műtét előtt részt vesz egy 1,5-2 órás fájdalommentes szemvizsgálaton, ahol feltérképezzük a szeme állapotát. Ennek keretében az általános egészségügyi felmérés mellett többek között látósélesség vizsgálatot, szemnyomás mérést és pupillatágítással egybekötött szemfenéki vizsgálatot végzünk. Ekkor kerítünk sort a beültetendő műlencse dioptriájának megtervezésére is.
 2. Ezután a kezelőorvosával közösen megbeszéli a műtét várható időpontját és megkapja az azt megelőző instrukciókat: nem javasoljuk kontaktlencse, parfüm, kozmetikum, nyugtató vagy más hasonló típusú készítmények használatát.
 3. A kezelés napján megismételjük a szakorvosi vizsgálatot, majd az Ön egyéni értékeit és eredményeit figyelembe véve, az orvosa beprogramozza a lézerkészüléket. Az ezáltal létrejövő precíziós lézersugarakkal végrehajtjuk azokat a rendkívül pontos metszéseket, amelyekkel kisebb darabokra bontjuk az elszürkült lencsét, amit addig homályos fátyolként érzékelt. Ennek köszönhetően egyszerűbb és könnyebb lesz az eltávolítása, ráadásul a lézersugarak pontossága miatt a szem érzékeny szöveteinek esetleges sérülése, illetve a szövődmények kialakulásának esélye is a töredékére csökken.
 4. Amennyiben szükséges, a lézersugarak a már kialakult astigmiát, vagyis a belső szemtengelyferdülést is helyrehozzák.
 5. Az apró műtéti seben keresztül beültetjük a korábban kiválasztott műlencsét. Varratra nincs szükség, mert a parányi seb magától begyógyul.
 6. A műtét utáni órát a pihenőszobában tölti, majd mielőtt hazabocsátanánk, egy ellenőrző vizsgálatra is sor kerül. Valamint egyeztetjük a műtétet követő 1 hetes, illetve 6 hetes kontrollvizsgálatok időpontját.

A lézeres szürkehályogműtét egyik legnagyobb előnye, hogy minimális a kockázat, de maximális a jutalom: ha időben jelentkezik, látása teljes helyreállítására számíthat.

Kíváncsi vagyok a korábbi páciensek tapasztalataira

Akik már ismét színesben látják a világot

„Ez más világ! Intenzív színek, pontosabb kontúrok, sokkal jobb távolralátás.”

Nagy Katalin

„Nagyon jó érzés volt, hogy látásom az általam vártnál jobb lett. Távollátáshoz, autóvezetéshez használt szemüvegemre nincs már szükségem, az éjszakai látásom is jelentősen javult.”

Kozák Endre

„Kitágult a világ, gyönyörködök a színekben. Már nem kell új TV-t vennem, mert előzőleg minden olyan fakó, színtelen volt. Azt hittem a TV-vel van baj, pedig nem. ”

Pörjés Andrásné

„Nagyon nagy öröm újra élesen látni a műtétig szinte vak voltam. Nagyon köszönöm az egész Optimum csapatának a gyors és színvonal ellátást . Azóta már 4 pácienst is küldtem és mindannyian hasonlóképp vélekednek.”

Szabó Lajos

Búcsút mondok a homályos látásnak

Legyen Ön a saját élete főszereplője

Gondolkodjon előre és alapozza meg szeme egészségét azzal, hogy félretesz arra az időszakra, amikor már elkerülhetetlenné válik a lézeres szürkehályogműtét.

Ne engedje, hogy szeme állapota hátrányosan befolyásolja az életét és az életminőségét. Képzelje el milyen kellemetlen lenne, ha elsétálna az utcán a gyermeke mellett, mert annyira homályosan lát, hogy nem ismeri fel őt. De említhetnénk még a filmnézést, a sportot vagy az olvasást is, hiszen szürkehályoggal kellemes időtöltés helyett ezek is inkább bosszantó tehernek számítanak.

Legyen Ön a saját élete főszereplője és vegye a kezébe az irányítást! Tervezzen tudatosan és gondoskodjon arról, hogy a lézeres szürkehályogműtéttel időben helyreállítsa a látását és újra színekben, élményekben gazdag legyen a világ.

Az egészséghez vezető úton segít Önnek az MVM Bónuszprogram és az Optimum Szemészet közös ajánlata, amelynek során az előtakarékosságot követően 50 000 Ft kedvezményt biztosítunk az alábbi lézeres szürkehályogműtétek árából, 2022. december 31-ig bezárólag:

Ár egy szemen
Szürkehályog műtét lézerrel, astigmiát korrigáló trifokális tórikus lencsével 690.000 Ft helyett
640.000 Ft
Szürkehályog műtét lézerrel, astigmiát korrigáló trifokális HP vagy EDOF lencsével, lézeres astigmia korrekcióval 640.000 Ft helyett
590.000 Ft
Szürkehályog műtét lézerrel, trifokális lencsével, lézeres astigmia korrekcióval 630.000 Ft helyett
580.000 Ft
Szürkehályog műtét lézerrel, trifokális HP vagy EDOF lencsével 570.000 Ft helyett
520.000 Ft
Szürkehályog műtét lézerrel, trifokális lencsével 560.000 Ft helyett
510.000 Ft

Vegyen részt a lézeres szürkehályogműtétet megelőző, ingyenes és fájdalommentes szemvizsgálaton, majd válassza ki orvosával egyeztetve a szemének megfelelő csomagot. Nyerje vissza az éleslátás örömét könnyedén!

 • A kezelés gyors, csak 10-15 percet vesz igénybe.
 • A műtét teljesen fájdalommentes.
 • Nem kell több napos kórházi kezelésre készülnie.
 • Akár már másnap élvezheti a kompromisszumok nélküli látást.
 • Szemészetünkön kizárólag a csúcsminőségű német gyártó, a Bausch+Lomb VICTUS femtoszekond lézerét használjuk, ennek köszönhető a lézeres szürkehályogműtét pontossága, gyorsasága és kiemelkedő biztonsága.
 • Az Optimum Szemészet garanciát vállal a lézeres szürkehályogműtétre.

Ne sodródjon az árral, mert ha a szürkehályogról van szó, az idő és a szakértelem a két legfontosabb tényező. Legyen az Ön kezében az irányítás, mi pedig végig támogatni fogjuk az úton!

Újra ragyogó színeket akarok - jelentkezem

Jelentkezzen az MVM Bónuszprogramjában az Optimum Szemészet lézeres szürkehályogműtét előtakarékossági akciójára és tartsa ellenőrzése alatt szeme egészségét. Kollégáink hamarosan felveszik önnel a kapcsolatot a részletek egyeztetése céljából.

Jelentkezem vizsgálatra

+

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Jelentkezem Videókonzultáció
Optimum térkép

Elérhetőségek