fbpx

Tudnivalók a lézeres szürkehályog műtét előtti szemvizsgálatról

A lézeres szürkehályog műtét előtt egy komplex, megközelítőleg 2-2,5 órás szemvizsgálaton kell részt vennie, ami magába foglalja a szükséges adatok felvételét, a részletes vizsgálatot, az orvosi és tanácsadói konzultációt, valamint a szükséges dokumentáció elkészítését.

A részeletes szemvizsgálat során kezelőorvosa megállapítja a szürkehályog típusát, előrehaladottságát és a műtétre való alkalmasságát, továbbá megvizsgálja a látóélességét, megméri a szemnyomást és szemfenéki vizsgálatot is végez..

Miután az összekészített dokumentációt átadta tanácsadó kollégáinknak, fontos, hogy pontosan tájékoztassa a kivizsgáló orvosát a fennálló betegségeiről, a korábbi egészségügyi problémáiról, valamint a rendszeresen szedett gyógyszereiről. Kérjük, ezekre őszintén és pontosan válaszoljon, mert csak ezen információk ismeretében tudunk Önnek biztonságos kezelést ajánlani.

Szakorvosa a műtétre való alkalmasság megállapítása és a szemeinek általános egészségi állapotának ellenőrzése érdekében a következő vizsgálatokat fogja elvégezni:

  • Látóélesség vizsgálat
  • Szemnyomás mérés
  • Szemfenéki vizsgálat (pupillatágítással)

A vizsgálat fontos része a beültetésre kerülő prémium műlencse dioptriájának egyénre szabott megtervezése, amit egy speciális készülékkel végzünk. A vizsgálatot követően orvosa tájékoztatni fogja az alkalmazható műtéti eljárásról, az ajánlott szemlencse típusáról, a műtét várható eredményeiről, illetve a lehetséges kockázatokról.

A műtét időpontját tanácsadó kollégáink segítségével közvetlenül a vizsgálatot követően kiválaszthatja.


Szeretne megszabadulni a szürkehályogtól? Jelentkezzen be és egyeztessen időpontot!

Jelentkezzen most alkalmassági vizsgálatunkra, hogy szemére szabott kezelésünkkel átélhesse az éles látás örömét!

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Jelentkezem Videókonzultáció
Optimum térkép

Elérhetőségek