fbpx

Várható eredmények

Egy egyébként egészséges szem esetében a szürkehályog (catarcata) műtétet követően a látás teljes helyreállására számíthatunk. A lézeres kezelés által elérhető látásminőség azonban függ a szem általános jellemzőitől, az egyéb szemészeti betegségektől, a műtéti technikától, az alkalmazott berendezések műszaki színvonalától, továbbá a beültetett műlencsétől.

A 165 éves fejlesztési és gyártási tapasztalattal rendelkező Bausch+Lomb világhírű technológiájának köszönhetően lézeres eljárásainkkal ma már a szürkehályoggal küzdők számára is megoldást nyújtunk.

Minimális kockázat, maximális nyereség

Fontos, az Optimum Szemészet garanciát vállal lézeres kezeléseire. A műlencse a műtétet követően normál esetben a szervezetben marad, eltávolításával nem kell számolnia. Természetesen, mint minden műtétnek, úgy a lézeres szürkehályogműtétnek is vannak kockázatai. Ez azonban igen alacsony, mindössze az esetek 0,5%-ban fordulnak elő nem várt szövődmények (200 műtétenként 1 szövődmény). A műtét után esetleg fellépő panaszok azonnali kivizsgálása időben észrevehetővé teszi a bajt. Éppen ezért fontos a kontrollvizsgálatokon való pontos megjelenés is.

Segítünk akkor is, ha utóhályog alakulna ki

A szemműtétet követően hónapokkal vagy akár évekkel később ritkán előfordulhat, hogy a beültetett műlencse mögött az eredeti lencsetok megvastagodik és átlátszósága romlik, úgynevezett “másodlagos szürkehályog”, vagy „utóhályog” keletkezik. Ilyen esetben az 1064 nanométeres YAG sebészeti lézer segítségével könnyedén kezelni tudjuk a problémát. A látásélességet úgy állítjuk helyre a készülékkel, hogy az közben hozzá sem ér a szeméhez.

Meglévő cukorbetegség, időskori makula degeneráció, vagy zöldhályog (glaucoma) korlátozhatja az elérhető eredményeket. A várható és elérhető eredményekről kezelőorvosa a vizsgálati leletek birtokában személyre szólóan ad részletes tájékoztatást.

A pácienseink 99%-a szerint az Optimum Szemészet szakembereinek felkészültsége kiváló


Jelentkezés előzetes vizsgálatra

A lézeres szürkehályogműtétet megelőzően egy részletes, megközelítőleg 1,5-2 órás fájdalommentes szemvizsgálaton kell részt vennie, melynek során nem csupán feltérképezzük szemének állapotát, de általános egészségi állapotára is kitérünk.

Jelentkezzen most előzetes vizsgálatunkra, hogy szemére szabott kezelésünkkel átélhesse az éles látás örömét!

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Optimum térkép

Elérhetőségek