Várható eredmények

Egy egyébként egészséges szem esetében a szürkehályog műtétet követően a látás teljes helyreállására számíthatunk. A kezelése által elérhető látásminőség azonban függ a szem általános jellemzőitől, az egyéb szemészeti betegségektől, a műtéti technikától és az alkalmazott berendezések műszaki színvonalától, továbbá a beültetett műlencsétől.

A műlencse a műtétet követően normál esetben a szervezetben marad, eltávolításával nem kell számolnia. A szürkehályog műtéti kockázata igen alacsony. Minden gondos előkészület és igyekezet ellenére körülbelül 0,5 %-ban fordulhatnak elő nem várt szövődmények, amit a lézeres eljárás tovább csökkenthet.

A szemműtétet követően hónapokkal vagy akár évekkel később ritkán előfordulhat, hogy a beültetett műlencse mögött az eredeti lencsetok megvastagodik és átlátszósága romlik, úgynevezett “másodlagos szürkehályog”, vagy „utóhályog” keletkezik. A látásélességet ilyen esetben lézeres kezeléssel lehet helyreállítani.

Meglévő cukorbetegség, időskori makula degeneráció, vagy zöldhályog (glaucoma) korlátozhatja az elérhető eredményeket. A várható és elérhető eredményekről kezelőorvosa a vizsgálati leletek birtokában személyre szólóan ad részletes tájékoztatást.

A pácienseink 99%-a szerint az Optimum Szemészet szakembereinek felkészültsége kiváló.

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Jelentkezem

Elérhetőségek