Index.hu

NASA által fejlesztett technológiával a szemszárazság ellen

Az Optimum Szemészet Száraz Szem Centrumában kiemelt figyelmet kap a betegség pontos diagnosztikája és kezelése, többek között az országban elsőként egy, a NASA által használt technológia alkalmazásával.

Bővebben

RTL.hu Reggeli

Magyarok tízezreit érinti úgy, hogy nem is tudnak róla: kiszűrhető lenne a betegség

Mi az a zöldhályog és mikor, miért alakulhat ki? Mikor érdemes orvoshoz fordulni? A Reggeliben Dr. Dunai Árpád, az Optimum Szemészet Intézetvezető főorvosa.

Bővebben

RTL.hu Reggeli

Nincs menekvés, az időskori szemromlás mindenkit utolér

Az időskori szemromlás elkerülhetetlen, hiszen egy bizonyos kor után mindenkinél csökken a szem rugalmassága és fókuszálóképessége – mondta Dr. Gáspár Beáta szemész a Reggeliben.

Bővebben

Hegylakomagazin.hu

4 intő jel, ami gyermekkori látásproblémára utalhat

A gyermekkorban kialakuló látásproblémák felismerése sok esetben nehéz feladat lehet egy szülő számára. Ennek egyik oka, hogy a gyermekek szeme még folyamatos fejlődésben van, a másik pedig, hogy bizonyos szemészeti betegségek sokáig tünetmentesek lehetnek.

Bővebben

Hegylakomagazin.hu

Öt dolog, ami segít megelőzni a cukorbetegség okozta látásproblémák kialakulását

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a diabétesz világszerte több mint 422 millió embert érint. Az ellenőrizetlen cukorbetegség olyan szövődményekhez vezethet, amelyek a test és szervezet több részét érintik, beleértve látást.

Bővebben

RTL.hu Reggeli

Ez a betegség mindenkit érint és nem lehet megúszni: az öregszeműség mindenkit utolér

Nem kell megijedni, ez csupán a szem alkalmazkodóképességégének korral járó megváltozása – magyarázta a Reggeliben Dr. Gáspár Beáta szemész.

Bővebben

RTL.hu Reggeli

Gyógyszerrel, szemcseppel, varázslattal nem lehet segíteni a szürkehályogon

Sok tévhittel ellentétben a szürkehályog nem valami újdonság, ami odanő a szembe – mondja Dr. Dunai Árpád, az Optimum Szemészet intézetvezető főorvosa.

Bővebben

Hegylakomagazin.hu

Hogyan ismerjük fel a szürkehályog tüneteit?

A szürkehályog gyakori szembetegség, amely ha kezeletlenül marad, akadályozhatja a mindennapi életet. Olvassa el, hogyan ismerheti fel a szürkehályog tüneteit, és tudja meg, hogy szükség van-e műtétre.

Bővebben