fbpx

Diabétesz szemészeti gondozás - Előzze meg a cukorbetegség okozta látásromlást!

Előzze meg a cukorbetegség okozta látásromlást!

Ha Ön cukorbeteg és tartósan magas a vércukorszintje, akkor ennek következményeként lehetséges, hogy szervezetének érrendszere károsodik. A szem ereinek ilyen elváltozása, vagyis a diabeteszes retinopathia esetén látászavar, súlyos üvegtesti vérzés alakulhat ki, ami súlyos, elhanyagolt esetben akár vaksághoz is vezethet. Annak érdekében, hogy a visszafordíthatatlan szemkárosodást elkerüljük, minden esetben fontos az évenkénti szűrővizsgálat még akkor is, ha semmilyen panasz nem áll fenn.

A diabeteszes retinopathia kezelhető, a vakság megelőzhető. Segítünk Önnek a cukorbetegség okozta látásproblémák időbeni felfedezésében és szakszerű kezelésében!

Zavartalanul várjuk az Optimum Szemészeten a megszokott nyitvatartási időben!

Intézetünk a járványügyi szabályok betartása mellett továbbra is folytatja működését. Telefonos előjegyzés és egyeztetés után fogadjuk pácienseinket.

Jelentkezzen be most a cukorbetegek szemészeti ellátására és biztosítjuk az Önnek megfelelő, egyeztetett időpontot, így nem kell heteket vagy akár hónapokat várnia az alkalmassági vizsgálatra és kezelésre. Keressen minket, segítünk!

Éljen a lehetőséggel!

Jelentkezzen,
mindössze egy perc!

Jelentkezem Videókonzultáció

Gondos szűrővizsgálatok

Személyre szabott megoldások

Szakszerű kezelés

Többünket érint, mint gondolná!

A diabeteszes retinopathia a látásvesztés leggyakoribb oka lehet. A legalább 20 éve cukorbetegséggel küzdők 80%-nál mutatható ki szemkárosodás. Gondos szűrővizsgálattal, tudatos diétával, a gyógyszeres kezelés pontos betartásával, odafigyeléssel ennek esélye jelentősen csökkenthető.

A rendszeres szemészeti ellenőrzéseknek nem csak a szemfenéki szövődmények megállapítása és kezelése miatt van nagy jelentősége. A cukorbetegeknél gyakrabban keletkeznek más szemészeti betegségek is, mint például a zöldhályog és a szürkehályog. A retina károsodása esetén a szem állapota lézerkezeléssel javítható lehet. Bizonyos esetekben a szem belsejébe adott gyógyszeres injekció lehet a megoldás, súlyos esetben pedig műtéti beavatkozásra is sor kerülhet.

A diabétesz okozta szemkárosodás megelőzésének titka a rendszeres ellenőrzés!

Ezeket fontos tudni cukorbetegség esetén!

A legjobb védelem a szövődmények ellen a vércukor és ezzel együtt a vérnyomás normális szinten való tartása, illetve a napi ingadozásuk minimálisra csökkentése.

Elengedhetetlen a javasolt diéta betartása, a rendszeres testmozgás, és évente legalább egy szemészeti ellenőrzés!

Várandósság esetén a szemfenéki ellenőrzés gyakrabban szükséges, mivel a retinopátia romolhat ebben az időszakban.

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Optimum térkép

Elérhetőségek