fbpx

Szemszárazság kezelése innovatív és biztonságos villanófény technológiával

Gyakran könnyezik, szúr és viszket a szeme?

Lehetséges, hogy Ön is egyike azon millióknak, akik a száraz szem tüneteitől szenvednek. A száraz szem tünetegyüttes gyakori betegség, mely a népesség 5-15%-át (egyes csoportokban akár 30%-át is) érinti. Előfordulási gyakorisága összefügg a korral és a modern életmóddal. Általánosságban a szem szárazsága a könnyfilm károsodásával függ össze, ami a könny elégtelen termelésének vagy túlzott párolgásának következménye.

A szemszárazságban szenvedők 80%-ánál a betegség párolgásos típusa figyelhető meg. Ebben az esetben a könnyfilm az úgynevezett Meibom-mirigyek által termelt külső rétegének elvékonyodása okozza a problémát. Ilyenkor a könny fokozottan párolog, a könnyfilm érzékennyé válik, és ennek következtében kötőhártya-gyulladás alakul ki. Ennek eredménye égő érzés, idegentest érzése a szemben és a látásproblémák súlyosbodása. Abban az esetben, ha a folyamat felgyorsul, ez a kellemetlen érzés állandósul, ami a könny rendellenes termelését váltja ki. Sőt, akár anatómiai változások is kialakulhatnak, például a Meibom-mirigyek nyílásainak sorvadása, ciszták, árpák és különböző fertőzések, másodlagos kötőhártya-fertőzések és a legsúlyosabb esetekben a szaruhártya hámjának fekélyei.

A mindennapos telefon- és számítógép-használat, a légkondicionált helyiségben végzett munka, a mesterséges fények vagy akár a kontaktlencse viselése is nagyban hozzájárulhat a szemszárazság kialakulásához. A látászavarok fokozódása, az állandósult diszkomfort érzés vagy akár a szem égő érzése miatti kialakult munkaképtelenség is jelentős nehézségeket okozhat a mindennapokban. Előzze meg minél hamarabb a különböző szövődmények kialakulását.

A száraz szem szindróma összességében a felnőtt lakosság 30%-át is érintheti. Okai között 81%-ban a szemhéj Meibom mirigyeinek működési zavara áll.

Válassza az innovatív E-Eye villanófényes kezelésünket és szabaduljon meg a kellemetlen tünetektől!

Zavartalanul várjuk az Optimum Szemészeten a megszokott nyitvatartási időben!

Intézetünk a járványügyi szabályok betartása mellett továbbra is folytatja működését. Telefonos előjegyzés és egyeztetés után fogadjuk pácienseinket.

Jelentkezzen be most száraz szem kezelésünkre és biztosítjuk az Önnek megfelelő, egyeztetett időpontot, így nem kell heteket vagy akár hónapokat várnia az alkalmassági vizsgálatra és kezelésre. Keressen minket, segítünk!

Éljen a lehetőséggel!

Jelentkezzen,
mindössze egy perc!

Jelentkezem Videókonzultáció

Fájdalommentes eljárás

Biztonságos villanófény kezelés

Hosszantartó hatás

E-Eye – gyors, biztonságos és fájdalommentes

Az E-Eye kifejezetten a könny fokozott párolgása okozta szemszárazság kezelésére kifejlesztett eszköz. Az E-Eye készülék úgynevezett polikromatikus pulzáló fényt (“hideg fényt”) bocsájt ki egy új technológia, az IRPL (Intense Regulated Pulsed Light) segítségével, amely képes azonnal és tökéletesen kalibrált fényimpulzusok sorozatát generálni.

Kezelésünk az első olyan villanófény technológiát alkalmazó megoldás, amelyet kifejezetten a Meibom-mirigyek működési zavara miatt kialakult szemszárazság kezelésére fejlesztettek ki. A kezelés a szem érintése nélkül történik, a stimuláció hatására pedig a Meibom-mirigyek rendkívül hamar visszatérnek a normál működésükhöz, ezáltal helyreáll a könnyfilm normális szerkezete és eltűnnek a szemszárazsággal összefüggő tünetek.

Száraz szem kezelése E-Eye technológiával

Nem csak a panaszokat enyhítjük, hanem a kiváltó okot kezeljük!

A szemszárazság kezelése korábban még csak a tünetek enyhítésére korlátozódott, a szemcseppek is csak rövidtávon enyhítik a panaszokat.

Az innovatív E-Eye villanófény technológiának köszönhetően a három alkalomból álló kezeléssorozat egy teljesen biztonságos és fájdalommentes megoldás a szemszárazság okának megszüntetésére. A kezelések időpontja: 1. nap, 15. nap és 45. nap. Fontos kiemelni, hogy természetesen további alkalmak is beütemezhetők az elért klinikai előnyök megerősítése és fenntartása érdekében.

A kezelés legfőbb előnyei, hogy teljesen fájdalommentes, veszélytelen, valamint gyors és szinte azonnal érzékelhető a javulás.

Az optimális eredmények elérése érdekében az eljárás három egymást követő kezelésből áll, amit szükség szerint további alkalmak is követhetnek. A hatékonyság 84%-os már az első kezeléstől számítva.

A kezelés előtt

– A kezelés előtt a fennmaradó sminket és a levegő általi szennyeződéseket egy alapos arctisztítással eltávolítjuk a bőréről

– A villanófénnyel kezelni kívánt területen lévő anyagjegyeket a kezelés előtt le kell fedni ragtapasszal

– A kezelés előtt a páciens szemére egy védő maszkot helyezünk, amit csak a kezelés végén távolítunk el a szemről

A kezelés menete

– A kezelés csak néhány percet vesz igénybe

– Kényelmesen fog ülni egy dönthető kezelő székben

– Egy szemvédőt helyezünk a szemére

– Egy különleges hidrogélt kenünk az arccsontra és a halánték területére

– Egy 5 villanásból álló sorozatot alkalmazunk, a belső szemzugtól a halántékig

– Ugyanezt a folyamatot megismételjük a másik szemnél is

– Végül eltávolítjuk a gélt, majd vízzel lemossuk a bőrt

A kezelés után

– Semmilyen más kezelést nem kell alkalmazni a villanófénnyel kezelt területeken, a kezelési ciklusok teljes ideje alatt

– Ultraibolya fénynek való kitettség esetén, a villanófénnyel kezelt területeket fényvédő krémmel kell védeni. A kezelés után legalább 15 napig krémmel kell védeni azokat a területeket, amelyek villanófényes kezelésben részesültek

– A kezelés után rövid ideig kipirosodhat a bőr. Ez azonban természetes folyamat, ami legfeljebb néhány óráig áll fenn

– Kérjen időpontot a következő kezelésre. A kezelés eredményessége érdekében a protokollban meghatározott alkalmak ütemezését szigorúan be kell tartani!

– A szemek tisztítását a korábbi szokások szerint lehet elvégezni

Jelentkezzen mielőbb az Optimum Szemészeten elérhető, egyedülálló E-Eye villanófényes kezelésre!

A járványügyi helyzetre való tekintettel, pácienseink biztonsága érdekében, pácienseink kisérőinek nincs lehetőség várakozásra a szemészet területén. Köszönjük együttműködésüket!

Jelentkezem vizsgálatra

+

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Optimum térkép

Elérhetőségek