Dr. Bakos Márta

Általános orvosi diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) Átalános Orvostudományi Karán (ÁOK)szereztem.
A Tatabányai Szent Borbála megyei Kórház nagyforgalmú szemészeti osztályán és a SOTE Tömő utcai Szemklinikáján szereztem tapasztalatot és tanultam meg a szakma alapjait.

Szemészeti szakvizsgát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen tettem.

A budapesti Honvéd Kórházban és a Szent István Kórházban gyarapítottam tudásomat az általános szemészet terén.
Gyermekszemészetben a budapesti Logodi utcai nagyhírű szakmai csapatban, már a Szent János Kórház-Budai Gyermekkórház Bólyai utcai telephelyén mélyedtem el, és a Pálfia Szemészeten, ahol a rejtett kancsalság kezelésére kifejlesztett Polateszt vizsgálat végzését első kézből, még Pálfia főorvos úrtól tanulhattam, és szereztem benne komoly gyakorlatot.

Az utóbbi 15 évben a gyermekszemészet a fő profilom. Csecsemőkortól vizsgálok gyermekeket. Az „egész gyermekre” figyelek. Játékos, oldott hangulatban vizsgálok. Különös figyelmet szentelek a problémás, tanulási vagy viselkedési zavarral küzdő gyermekek ellátására. Az alapvizsgálatot követően a rejtett kancsalságot a kiegészítő Polateszt vizsgálattal ilyen esetekben mindig érdemes kivizsgálni, hogy szükség esetén prizmás szemüveggel tudjuk kezelni.

Felnőtteket is vizsgálok: Migraines, kettőslátásos panaszokkal jelentkező felnőttek panaszán is gyakran tudunk segíteni a prizmás szemüveg felírásával Polateszttel kiegészített vizsgálatot követően.

Tagja vagyok a Magyar Szemorvostársaságnak, a Magyar Gyermekszemészek- és Strabológusok Társaságának, A Magyar Fejlődésneurológusok Társaságának.
Angol nyelven is vizsgálok.