Dr. Enyedi Lajos

Dr. Enyedi Lajos

Az Általános Orvostudományi Kar elvégzése után, a Semmelweis Egyetemen- szakorvosi képzést követően – szemészeti szakvizsgát tettem. 15 éve a Bajcsy Zsilinszky Kórház Szemészeti Osztályán dolgozom szakorvos-, majd 2022-től főorvosként. 2022-ben csatlakoztam az Optimum Szemészet szakorvosi csapatához. Egy évtizede végzek egynapos sebészeti ellátás keretében szemműtéteket a Vecsési Szakorvosi RI-ben, a BIK- és a BZSK-ban is.

Kiemelt szakterületeim a cataracta és a hátsó szegmens (üvegtest, retina) sebészet.

Számos tanulmányút és szakmai továbbképzés résztvevője voltam, jelenleg is folyamatos a továbbképzéseken való megjelenésem, valamint a hazai és nemzetközi kongresszusokon való részvételem és előadások tartása. 2013 ban – a SHIOL videoversenyen – I. Díjban részesültem a Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság Kongresszusán (SHIOL).
15 éve aktívan veszek részt új, innovatív szemészeti gyógyszerek, -eszközök és -eljárások kifejlesztését szolgáló humán nemzetközi klinikai vizsgálatokban.

Szakterületeim közé tartoznak a szürkehályog műtétek (Phacoemulsificatio, Femto-cataracta műtétek), a Glaucoma konzervatív és műtéti kezelése, a Nd-YAG lézer kezelések, a retina betegségei (időskori makula degeneráció (AMD), cukorbetegek retinopátiája (diabeteszes retinopátia), szemfenéki vénás keringési zavarok (szemfenéki thrombózisok), a látóhártya egyéb betegségei, a retina betegségeinek kezelése – intravitreális injekciók (üvegtestbe adott injekciók), szemfenéki lézer kezelések, valamint a korszerű szemfenéki vizsgálati technikák: optikai koherencia tomográfia (OCT), fluorescein angiográfia (FLAG).

Mindezek mellett hátsó szegmens (üvegtest, retina) sebészet területén is tapasztalattal rendelkezem: retina leválás műtéti kezelése , cukorbetegek retinopátiájának szövődményei, epiretinális membránok, makula lyukak, a szürkehályogműtétek egyes szövődményeinek ellátása, a szem belsejének gyulladásos betegségei: endophthalmitis- illetve uveitiszekben diagnosztikus mintavétel, valamint az üvegtest jelentősebb homályainak eltávolítása területén.

Több tudományos szervezetnek vagyok tagja, mint például a Magyar Szemorvostársaság (MSZT), a Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság (SHIOL), az European Society of Retina Specialists (EURETINA), valamint a European Society of Cataract & Refractive Surgeons-on (ESCRS).