Műlencse típusok

A szürkehályog műtét fontos lépése a megfelelően kiválasztott és megtervezett műlencse beültetése. Az Optimum Szemészet szakorvosai a vizsgálatok során javaslatot tesznek arra, hogy az Ön esetében milyen lencsetípusok a legmegfelelőbbek, amik biztosítják a kívánt műtét utáni állapotot. A konzultáció során szakorvosával közösen választhatja ki a beültetésre kerülő műlencsét.

Segítünk megtalálni az Ön számára legjobb műlencsét!

A műszemlencsék alapanyaga szövetbarát, nem okoz irritációt, sem gyulladást és hosszú évtizedeken keresztül jól tolerálja a szervezet. A műlencsék torzításmentessége és egyéb optikai tulajdonságai meghatározzák az elérhető látásminőséget és pótolhatják a szem elveszett alkalmazkodó képességét.

Műlencsék típusai

Egyfókuszú műlencse

Az egyfókuszú műlencsék alkalmazása széleskörben elterjedt, hiszen kiváló távoli látóélességet biztosítanak. A közeli tárgyak éleslátásához azonban olvasószemüveg használatára lesz szüksége a műtétet követően is. Szakorvosaink több különböző egyfókuszú műlencse közül segítenek kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbbet.

 

Három fókuszú műlencse

A legújabb többfókuszú műlencsék három tartományt kínálnak az éleslátás érdekében. Ennek köszönhetően a közeli, a köztes és a távoli látásélesség is javítható. Éppen ezért egyre többen választják a háromfókuszú műlencséket, mivel segítségükkel jelentősen csökkenthető az olvasószemüveg és más, beltéri szemüvegek használata is. A háromfókuszú műlencsék közül a globálisan több százezer beültetés klinikai eredményei alapján a technológiai szempontból piacvezető FineVision multifokális műlencsét használja intézetünk

 

Tórikus műlencse

A tórikus műlencsék segítségével lehetőség van arra, hogy az astigmiát, vagyis a belső szemtengelyferdülést és a szürkehályogot együtt korrigáljuk. Ennek köszönhetően csökkenthető a szemüvegtől való függőség és többé nem kell cilinderes szemüveglencsét használnia. Így az erre fordított kiadások is csökkenthetők.

 

Multifokális tórikus műlencse

A multifokális és egyben tórikus műlencsék egyszerre képesek a közeli, a köztes és a távoli tartományokban javítani az éleslátást, továbbá a szürkehályog műtét során az astigmia, tehát a belső szemtengelyferdülés is korrigálható. A háromfókuszú tórikus műlencsék közül klinikai eredményei alapján a technológiai szempontból piacvezető FineVision Toric multifokális tórikus műlencsét használja intézetünk.

Jelentkezzen, mindössze egy perc!

Jelentkezem

Elérhetőségek