Blog

3+1 dolog, amit érdemes tudni a szemhéjplasztikáról


szemhéjplasztika után tükörbe néző hölgy

A szemhéjplasztika az egyik leggyakrabban végzett plasztikai beavatkozás. Nemcsak a hölgyek, de a férfiak körében is egyre népszerűbbnek számít. Ennek több oka is van, többek közt az, hogy nem kizárólag egy esztétikai jellegű beavatkozásról beszélünk. Most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, melyeket mindenképp érdemes tudni a szemhéjplasztikáról.

1.A szemhéjplasztika nem csak esztétikai beavatkozás lehet

A legtöbben a plasztikai műtétekre úgy gondolnak, mint kizárólag esztétikai célból végzett beavatkozásokra. Ez azonban nem igaz, hiszen a szemhéjplasztika egészségügyi szempontból is indokolt lehet.

Ennek oka, hogy a megereszkedett vagy puffadt szemhéj a mindennapok során zavarhatja a látást. Olyannyira, hogy az olvasásban, a televíziónézésben, vagy akár a vezetésben is meggátolhat. Sőt, a szemüveg viselése szempontjából is zavaró lehet.

A szemhéjplasztikai beavatkozás a felesleges bőr eltávolításával egyrészt nyíltabb, fiatalosabb tekintetet eredményez, másrészt pedig segít elkerülni a szemkörnyéki bőr öregedéséből adódó kellemetlenségeket és egészségügyi problémákat is. A kezelés látványos változást eredményez, mely hosszú éveken keresztül garantálja az üde és egészséges tekintetet.

2. Fájdalommentes beavatkozás

Rengetegen vannak, akik esztétikai vagy egészségügyi célzattal szeretnének szemhéjplasztikát végeztetni magukon, azonban mégis tartanak attól, hogy ennek érdekében befeküdjenek egy szemészeti klinikára, ahol a szakorvos kezei alá kerülnek. Ennek legfőbb oka, hogy tartanak a fájdalomtól és attól, hogy a műtét utáni regeneráció túlzottan sok időt vesz igénybe.

Van egy jó hírünk azonban: ezek közül a feltételezések közül mindkettő alaptalan. Egyrészt azért, mert a szemhéjplasztika olyan műtéti beavatkozás, mely helyi érzéstelenítésben történik, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag teljesen fájdalommentes. Másrészt pedig azért, mert a beavatkozás után nincs szükség hosszú lábadozásra és kórházban töltött időre sem. A páciens rövid idővel a beavatkozást követően már távozhat.

Mindezek mellett a szeméjplasztikai műtét rendkívül biztonságos is. A szemhéjplasztikát ugyanis minden esetben olyan szakorvosi vizsgálat előzi meg, mely kizárólag abban az esetben teszi lehetővé, hogy a páciens a szakorvos kése alá feküdjön, ha arra százszázalékosan alkalmas.

3.A beavatkozás után nem marad látható műtéti heg

A szemhéjplasztikával kapcsolatban sokan a látható műtéti hegek miatt is aggódnak, azonban a félelem ebben az esetben is alaptalan. A bemetszés és a felesleges bőrfelület eltávolítása ugyanis olyan módon történik, hogy nem marad utána látható műtéti heg. A szemhéjon végzett bemetszések ugyanis a szemhéj redőben történnek, így gyógyulás után nem láthatóak, a legtöbb esetben pár hét múlva szinte egyáltalán nem észrevehetőek.

Ez azt jelenti, hogy első ránézésre senki nem mondaná meg azt, hogy plasztikai beavatkozáson esett át. Összességében tehát a beavatkozás után a tükörbe nézve már rögtön látható az eredmény, és arra sem kell sokáig várni, hogy fiatalos tekintettel újból társaságba mehessen.

+1 Akár egy évtizedet is fiatalodhat a beavatkozás segítségével

A szemhéjplasztika segít abban, hogy tekintete újból üde és fiatalos legyen, és akár egy évtizedet is letagadhat a korából. Arról nem is beszélve, hogy a megereszkedett szemhéj miatt a mindennapok során ért kellemetlenségektől sem kell többé tartania.

Ilyen módon pedig ismét magabiztosan nézhet a tükörbe. Újból részesülhet az elismerő pillantásokban és egycsapásra visszatérhet az önbizalma és a magabiztossága. Mindezt a szemhéjplasztikai beavatkozásnak köszönhetően!

További cikkek