Blog

A legfontosabb tudnivalók a szemhéjplasztikáról


szemhéjplasztika után egy nő kávézik

Bár a szemhéjplasztika szó hallatán a legtöbben esztétikai kezelésre gondolnak, sok esetben valójában az egészség védelme a legnagyobb érv az egyre nagyobb számban végzett beavatkozás mellett. 

Sokak számára zavaró a szemhéj alatti megereszkedett bőr

Az életkor előrehaladtával bőrünk szép lassan elveszíti egykori feszességét és rugalmasságát, ahogyan arcunk izmai is fokozatosan gyengülnek. Mire elérjük a 30-40 éves kort, a szemhéj bőre megereszkedik, gyakran nehézségérzetet okozva a szem tágra nyitásakor.

A kor azonban csupán az egyik tényező, hiszen a genetikának is jelentős szerepe van a külső jegyeink alakulásában, csakúgy, mint az életmódnak, hiszen a dohányzás, a rendszeres alkoholfogyasztás, az egészségtelen étkezés, illetve akár a napozás mind-mind befolyásolja testünket kívülről és belülről.

Komoly egészségügyi problémákat is okozhat a bőr megnyúlása

Amennyiben a megereszkedett szemhéjak mellett apró ráncok is megjelennek, előfordul, hogy tekintetünk és arcunk könnyen fáradttá, sőt komorrá válhat. Előrehaladott vagy súlyosabb esetben a szemhéjak elnehezedése, a bőr megnyúlása különböző egészségügyi gondokat is okozhat. Gondoljon csak bele, ha a megereszkedett bőr eléri a szempillasort, az korlátozhatja a látást. Ráadásul ezek a változások komoly lelki hatásokat is okoz, hiszen a külsőnkkel való elégedetlenség magabiztosságunkat, hangulatunkat és közérzetünket is negatívan befolyásolhatja…

Mi a teendő, amikor a krémek és egyéb kozmetikumok nem használnak?

Sokan próbálják felvenni a harcot méregdrága kozmetikumokkal és krémekkel a szem körüli megereszkedett bőrrel, nincs olyan hatásos készítmény, amely visszafordíthatná az idő múlását. Szerencsére ma már van megoldás: a szemhéjplasztika!

A szemhéjplasztika az utóbbi években felkerült az egyik leggyakrabban végzett plasztikai beavatkozások listájára, nem véletlenül. A műtét gyors és fájdalommentes, mellyel jelentős változás érhető el: a tekintet nyitottabbá, az arc kipihentebbé és fiatalosabbá válik, a szemek pedig felfrissülnek.

Rövid beavatkozás, látványos eredmény

Az Optimum Szemészetben a szemhéjplasztikai műtéteket helyi érzéstelenítésben végezzük, így nem kell tartania az altatástól. Szakorvosunk, Dr. Lukáts Olga, a terület elismert specialistájának kezei alatt pedig garantált a hibátlan végeredmény. A műtétet követő rövid benntartózkodás után az éjszakát már saját otthona nyugalmában töltheti.

Jelentkezzen most szakorvosi vizsgálatunkra!

További cikkek