Blog

Indokolt lehet a szemhéjplasztika egészségügyi szempontból?


nő szemhéjplasztika után tükörbe néz

A szemhéjplasztika olyan műtéti beavatkozás, melyre sokan esztétikai jellegű kezelésként gondolnak. Akadnak azonban olyan szituációk is, mikor nem kizárólag tekintetünk megfiatalítása céljából lehet rá szükségünk.
A megereszkedő szemhéj és az egyéb problémák sajnos a mindennapi életben is zavaróak lehetnek és meggátolhatnak minket abban, hogy normális életet éljünk.
Ebben a bejegyzésben megmutatjuk azt, mikor lehet egészségügyi szempontból indokolt a szemhéjplasztikai műtét, és azt is, hogy fiatalos tekintetünk mellett hogyan segíthet látásunk megőrzésében is a beavatkozás.

Mit jelent a szemhéjplasztika?

Sajnos az idő múlásával bőrünk egyre többet veszít rugalmasságából. Ennek nyoma pedig leginkább szemünk körül észrevehető. A szemhéjplasztika egy olyan műtéti beavatkozás, melynek célja, hogy a szemünk körül megereszkedett bőr újra feszes és fiatalos legyen.

Ennek egyrészt esztétikai okai lehetnek, hiszen rengetegen sokkal szívesebben látnák fiatalos, ragyogó tekintetüket a tükörbe nézve ahelyett, hogy az idő múlásával kelljen szembe nézniük. A beavatkozás nekik segít abban, hogy megszabadulhassanak a megereszkedett bőr látványától.

Ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy a szemhéjplasztika kizárólag esztétikai céllal végzett beavatkozás lenne. Sőt, bizonyos esetekben kifejezetten indokolt lehet egészségügyi szempontból is és történhet orvosi javaslatra is.

Ezekben az esetekben indokolt az egészségügyi beavatkozás

Előfordulnak olyan esetek, amikor a szemünkön megereszkedett bőrfelület nemcsak esztétikai szempontból lehet zavaró. A megnyúlt, lecsüngő bőrfelület ugyanis a látást is zavarhatja, meggátolhat akár az olvasásban, vezetésben, televízió nézésben és a mindennapi tevékenységek során.

A szemhéjplasztika azonban olyan hatékony beavatkozás, ami által a zavartalan látás és a kortalan, fiatalos tekintet egyaránt hatékonyan elérhető.

Orvosilag a műtét abban az esetben javasolt, ha a szemhéj bőrének túltengése a szaruhártya felső harmadát is takarja. Ebben az esetben az esztétikai eredményen kívül a látás javítása a cél. Idős korral a szemszárazsághoz, az állandó hunyorgáshoz társultan tovább nyúlhat a felső szemhéj bőre. Ebben az esetben is érdemes elvégezni a műtétet.

Hogyan zajlik a szemhéjplasztikai műtét?

A szemhéjplasztika egy gyors és fájdalommentes beavatkozás, melynek során a szemhéjon található bőrréteg kerül korrigálásra. A műtét során eltávolításra kerül a bőrfelesleg, ennek köszönhetően a páciensnek nem kell többé a bőrréteg okozta kellemetlenségektől szenvednie.

A beavatkozás az esztétikai és egészségügyi problémákat egyaránt képes hatékonyan megoldani. Segítségével a páciens újra zavartalanul olvashat, vezethet, ráadásul a tekintete is újból üdévé és fiatalossá válik. Így gyakorlatilag a szemhéjplasztika segítségével két legyet üthet egy csapásra.

A szemhéjplasztikai műtét helyi érzéstelenítéssel történik, így gyakorlatilag teljes mértékben fájdalommentes. A beavatkozást minden esetben szakorvosi vizsgálat előzi meg.

A páciens rövid idővel a beavatkozást követően már távozhat, nem kell hosszas kórházi benntartózkodásra készülnie. Ezután kizárólag a szükséges, illetve előre megbeszélt kontrollvizsgálatokon kell részt vennie annak érdekében, hogy egészséges és fiatalos tekintetét még sokáig megőrizhesse.

További cikkek