Blog

Kolléganőnk lézeres látásjavítás beszámolója


Mideczki Viktória lézeres látásjavítás beszámolója

Mi az Optimum Szemészetnél nem csak pácienseink látásának egészségét tartjuk szem előtt. 2021 januárjában Mideczki Viktória egészségügyi asszisztens kolléganőnk lézeres látásjavításon esett át és mostantól újra élvezheti az éleslátás örömét. Kíváncsiak voltunk, hogy hogyan is élte meg bennfentesként a kezelésünket, ezért megkértük, hogy meséljen tapasztalatairól.

Hogyan látod belsős szemmel az Optimum Szemészet munkáját?

Lassan 3 éve dolgozom itt és aktívan részt veszek a látásjavító kezelésekre jelentkezők ellátásában. A szemészeten jól szervezett és eredményes munka folyik. Sok tapasztalatot szereztem a páciensektől, akik elmesélték élményeiket. De mondani egészen más, hiszen én is átéltem azt, amiről eddig csak hallottam.

Hány dioptriás szemüveget használtál a lézeres látásjavítás előtt?

-1,25-ös és -1,75-ös, cilinderes szemüveget viseltem. Próbáltam kontaktlencsét használni, de sajnos a cilinderem miatt kényelmetlen volt. Mindig forgatnom kellett a lencsét a szememben, mire végre láthattam valamit. Ez már a múlté.

Milyen élethelyzetekben akadályozott a rossz látás?

Szinte mindenhol, de talán sportolás közben zavart a leginkább. Sokat futok és közben nagyon kényelmetlen a szemüvegviselés. Folyamatosan mozgott a fejemen és gyakran bepárásodott, ezért állandóan törölgetnem kellett.

Miért döntöttél úgy, hogy más megoldást keresel a szemüveg helyett?

Meg akartam szabadulni a kötöttségektől és most, amikor a szemüveget és a maszkot együtt kellett hordanom az borzasztó volt. Úgy döntöttem, hogy én is az éleslátásra szavazok.

Hogyan érezted magad a lézeres látásjavítás után?

Fantasztikus, hogy egy pillanat alatt megjavul a látásod. Már közvetlen a kezelés után jól láttam, ami a következő napokban még jobb lett. Mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy megérte.

Milyen változást hozott mindennapjaidba a beavatkozás?

Reggelenként, végre nem az az első, hogy a szemüvegemért nyúlok. Előbújtam a szemüvegem mögül. A műtét óta bátrabban sminkelem magam, azóta jobban ki tudom emelni a szemeimet. Magabiztosabbnak érzem magam. Másként állok a mindennapokhoz, úgy érzem megváltozott az életem.

Köszönjük szépen az interjút! Jelentkezz Te is lézeres látásjavítás kezelésünkre, hogy átélhesd az éles látás örömét! Kérj időpontot alkalmassági vizsgálatra!

További cikkek