Blog

Páciensünk lézeres látásjavítás beszámolója


Páciensünk, Mike Tamara átveszi ynereményét a lézeres látásjavítást követően

„Leírhatatlanul jó érzés volt a kezelés után újra élesen látni. Amikor elbúcsúztam a szemüvegemtől, úgy éreztem, hogy ez semmihez sem hasonlítható.”

Mike Tamara több mint 20 év szemüveg- és kontaktlencse használat után döntött az Optimum Szemészet lézeres látásjavítás kezelése mellett. A következő interjúba betekintést nyerhettek valódi páciensünk műtéttel kapcsolatos őszinte érzéseibe és tapasztalataiba.

Milyen volt a látásod a lézeres látásjavítás előtt?

A jobb szemem -5,5-es volt, a bal szemem pedig -6,5-es. Amikor nem viseltem szemüveget, vagy kontaktlencsét nagyon rosszul éreztem magam. Borzasztó volt, csak foltokat láttam. Teljes bizonytalanságot éreztem, mert nem tudtam a látásomra támaszkodni.

Hogyan mutatkozott meg Neked ez a mindennapokban?

Reggel, amikor felkeltem akkor legelső dolog volt, hogy az éjjeli szekrényemen a szemüvegemért nyúltam. Sokat sportolok, mostanában edzőtermi edzésekre járok, de korábban atletizáltam, futottam, úsztam és floorballoztam. A sportoláshoz elengedhetetlen volt a kontaktlencse, vagy a szemüveg viselése, mindig figyelnem kellett, hogy le ne essen a szemüveg nem tudtam az edzésre koncentrálni.

Milyen helyzetekben akadályozott leginkább a szemüveg, vagy a kontaktlencse viselése?

Utazáskor is úgy éreztem, hogy állandóan függök valamitől. Folyamatosan vinnem kellett magammal a szemüveget, kontaktlencséket, lencsetartót és a cserekontaktlencséket. Vezetéskor is nagy problémát jelentett számomra.

Mi volt az a pont, amikor úgy döntöttél, hogy elég volt, szeretnél váltani?

21 évig használtam szemüveget és kontaktlencsét. Nagyon régóta szerettem volna letenni a szemüveget, de azt mondták, hogy várjak, amíg már nem romlik tovább a szemem. Egyre több problémám lett a kontaktlencsével, szaruhártya és kötőhártyagyulladásom volt miatta. Kikértem a szemészorvosom véleményét és az javasolta, hogy műttessem meg a szemem.

Honnan hallottál az Optimum Szemészetről?

Egy barátnőm is itt műttette meg a szemét 5 évvel ezelőtt. Ő javasolta, hogy az Optimum Szemészetet válasszam, mert nagyon jó véleménnyel volt az intézményről. A másik érv pedig az volt, hogy benne vagyok egy lézeres látásjavítás csoportban, ahol nagyon pozitív véleményeket olvastam az itt dolgozó szakemberekről és a szemészetről egyaránt.

Hogyan érezted magad a lézeres látásjavítás utáni napokban?

A műtétnél csak izgultam, de nem volt semmilyen kellemetlenség közben A műtét után, amikor felállítottak az ágyról akkor az első gondolatom az volt: – Ez fantasztikus! Nagyon boldog voltam, mert ez az élmény semmihez sem hasonlítható. Az első nap rácsodálkoztam a világra, hogy ezt is látom – azt is látom. Mindenkit azonnal értesítettem a családban, hogy elmeséljem nekik az élményt. A műtét utáni 1-2 napban tapasztaltam egy kis fényérzékenységet és könnyezést, de erről a műtét előtt tájékoztatott az operáló orvosom, így nem ért váratlanul.

Meséld el kérlek, hogy miben változott az életed a kezelésed óta!

10 éves korom óta nem láttam élesen. Sohasem tudtam, hogy milyen az, amikor valaki csak felkel és egyből lát. Szabadságot és biztonságot nyújt, hogy nem kell többé szemüveget, vagy kontaktlencsét viselnem. Már nem kell vakon tapogatóznom a szemüveg után reggelente és nem kell azért aggódnom, hogy esti tévézéseknél kontaktlencsében alszom el. A lézeres látásjavítás óta sokkal biztosabban vezetek. Örömöt, biztonságot, szabadságot és egészséget hozott számomra ez a műtét. Nagyon várom a nyarat, mert végre kontaktlencse és szemüveg nélkül élvezhetem a strandszezont.

Milyen érzés újra szemüveg nélkül látni?

Leírhatatlanul jó érzés volt a kezelés után újra élesen látni. Amikor elbúcsúztam a szemüvegemtől, úgy éreztem, hogy ez semmihez sem hasonlítható. Felemelő volt.

Te nyerted a Higgy a szemednek! nyereményjátékunk második sorsolását. Mit éreztél, amikor értesítettünk telefonon, hogy nyertél?

Nagyon meglepődtem és nagyon örültem, mert még soha életemben nem nyertem semmit.

Miért pont az iPad-et választottad?

Apple Watch-om van, a telefonom pedig még csak egy éves. A férjem a drónt szerette volna, de mondtam neki, hogy azt felejtse el! (nevet) A kamera helyett telefonnal szoktam fotózni. Ezért az Ipadre esett a választásom, mert ezt tudom a legjobban kihasználni.

Ajánlanád az Optimum Szemészetét mások számára?

Nagyon professzionális volt Dunai Árpád doktor úr hozzáállása a műtéthez. Minden kérdésemre türelmesen válaszolt, úgy, hogy laikusként is megértettem. Mindenki nagyon kedves, rugalmasak voltak az időpontadásban. Bizalmat éreztem az asszisztensek és a doktor úr iránt. A lézeres látásjavítás előtt, után és közben is nagyon részletesen tájékoztattak. A lábadozásról és az azt követő kezelésről is mindent megtudtam. Végig azt éreztem, hogy figyelnek rám, biztonságban és jó kezekben vagyok. Az utolsó forintig minden pénzt megért a műtét.

Köszönjük az interjút! Örülünk, hogy elégedett vagy a szolgáltatásunkkal! Gratulálunk a döntésedhez és a nyereményedhez! Használd egészséggel!

Tudd meg, hogy alkalmas vagy-e szemészeti beavatkozásunkra! Jelentkezz itt!

További cikkek