Blog

Lézeres látásjavítás egy egyetemista szemével


Páciensünk, Koller Noel átveszi nyereményét a lézeres látásjavítást követően

Higgy a szemednek nyereményjátékunk ötödik nyertese Koller Noel a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdálkodás és management szakán végzi tanulmányait. Kíváncsiak voltunk hogyan éli meg a lézeres látásjavítást egy harmadéves egyetemista. Noel műtétről szerzett tapasztalatait ebben a bejegyzésünkben olvashatják.

Az egyetemi képzés során kiemelt szerepet kap a szemüveg viselése. Az órák közben akadályozott Téged a szemüveged?

Kényelmetlen volt nekem. Nem is szerettem viselni. Ha véletlen otthon hagytam a szemüveget nem láttam a táblát az iskolában. Ez elég nagy szerepet játszott abban, hogy megcsináltassam a szememet.

Hány dioptriás volt a szemüveged?

-2,25-re romlott le a végére. 16 éves koromban viseltem először és akkor mínusz feles volt. 1-1,5 évre rá -2,25-ösre romlott azóta már szerencsére stagnált, ezért is műttethettem meg.

Mit gondolsz jó döntés volt a lézeres látásjavítás?

100%-osan jó döntésnek érzem és ezt már így két hét után is magabiztosan ki tudom jelenteni.

Mi történt veled ebben a 2 hétben?

Sokkal könnyebbé vált a mindennapi életem. Nem kell figyelnem a szemüvegemre, vagy a kontaktlencsémre. Úgy érzem, így jobban is nézek ki. Magabiztosabbnak érzem magam a műtét óta.

Mesélj kérlek pár szót a műtét napjáról, miket tapasztaltál? Milyen gondolataid voltak közben?

Reggel 8-ra kellett idejönnöm. Édesanyám kisért el a lézeres látásjavításra. Előtte volt még egy gyors kontroll. Nem is kellett sokat várnom a váróban, már egyből bemehettem. Volt egy előkészítő szoba, ahol egy kis időt töltöttem, ahol megnyugodtam. Elkezdődött a műtét, 5 perc volt az egész, nagyon gyorsan lement, meglepődtem rajta. A műtét után kikísértek, 10 percet pihentem behunyt szemmel és folyamatosan kezdett helyreállni a látásom. Fél órával a műtétet követően már sokkal kényelmesebb volt, utána már mehettem is haza. A doktornő azt javasolta, hogy aludjak pár órát. Az alvás után, amikor felkeltem, az volt az első gondolatom, hogy jézusom már jó a szemem, tisztán látok.

Milyen érzés volt? Mit éreztél ekkor?

Kinyitottam a szememet és nagyon fura volt az egész, mert éles volt minden, de azon gondolkoztam, hogy mitől lehet éles, hiszen még kontaktlencse sincs rajtam. Kezdett derengeni, hogy „Jaa.. megműttettem a szemem és most már akkor ilyen lesz!” Este ki akartam venni a kontaktlencsémet, de utána eszembe jutott, hogy már nincs is lencsém. Nagyon jó érzés volt. Másnap reggel a kontrollra már én vezettem be autóval. 100%-osan láttam, 1 nap alatt teljesen megjavult a látásom.

Örülünk a boldogságodnak! Volt-e esetleg egy olyan pont az életedben, amikor úgy döntöttél leteszed a szemüveget, vagy ez egy folyamatos változás volt?

Nem volt. Végig bennem volt mióta szemüveges vagyok. Türelemjáték volt az egész.

Honnan hallottál az Optimum Szemészetről?

Egy gimis osztálytársam édesanyja dolgozik itt. Kézenfekvő volt, hogy egy ismerős ajánlásának köszönhetően biztonságban érzem magam. Nem is volt kérdéses, hogy idejöjjek, végig ez volt a terv.

Mi alapján döntöttél így?

Egy másik intézménynél voltam szemvizsgálaton, hogy több helyről is tájékozódjak, de körbe néztem és egyik sem tetszett annyira, mint az Optimum. Jobb volt a légkör, kedvesebbek voltak az munkatársak, jobb volt itt lenni, mint a többi helyen. Otthonosabban éreztem magam.

Milyen helyzetekben akadályozott Téged a szemüveg viselése?

Sportolás és autóvezetés közben. Két szemüveget egymásra tenni vezetés közben borzasztó. A covid alatt a maszkviselés elviselhetetlen volt. Maga az érzet, hogy rajtam van a szemüveg nagyon zavart.

Mit éreztél akkor, amikor felhívtunk a nyereményeddel kapcsolatban?

Kiment a fejemből a nyereményjáték. Nem emlékeztem, hogy mikor lesz a sorsolás. Egyszer csak kaptam egy telefont, hogy nyertem. Megnéztem a nyereményeket és teljesen elájultam, hogy milyen jó cuccok vannak. Nagyon meglepődtem és nagyon örültem neki.

Miért pont az iPhone-t választottad?

Öcsémnek szeretném odaadni az enyémet, és tök jó, hogy így nem kell újat vennem. A családban maradhat a másik telefon is.

Miben változott az életed?

Sokkal könnyebb az életem, sokkal jobb a hangulatom. Olyan, mintha egy nagy súly esett volna le a vállamról. Teljesen áthatja az egész életem. Minden cselekedetem sokkal egyszerűbb. Sokkal jobban szeretek élni, mint a lézeres látásjavítás előtt.

Ajánlanád az Optimum Szemészetet?

100%-osan pozitív élmény volt a lézeres látásjavítás. Folyamatosan figyeltek rám a műtét és a kontrollok során is. Nagyon profi az egész csapat. Nagyon kedves a személyzet, az egész műtét alatt végig biztonságban éreztem magam. Csak dicsérő szavakat tudok mondani.

Köszönjük szépen az interjút! Gratulálunk a nyereményedhez és jó egészséget kívánunk! Jelentkezz te is lézeres látásjavításra és éld át az éleslátás örömét!

További cikkek