Blog

Lézeres szemműtét egy kozmetikusmester szemével


Páciensünk, Misinszki Réka lézeres szemműtét után

„Imádtam, hogy a doktor úr mindent mondott nekem: Mi fog történni, milyen hangot fogok hallani, milyen szagot fogok érezni. Teljesen megnyugtatott. Semmi feszültség nem volt bennem a műtét során. Megnyugtatott és biztonságban éreztem magam mellette.

Higgy a szemednek nyereményjátékunk utolsó nyertese Misinszki Réka, kozmetikus mester. Réka számára a munkája miatt volt kifejezetten fontos az éles látás. Réka beszámolóját a lézeres szemműtétet követően az alábbiakban olvashatjátok:

Tehát akkor Téged a munkád vezetett ide hozzánk. Tudnál esetleg olyan helyzeteket mondani, amelyek során akadályozott a szemüveg, vagy a kontaktlencse viselése?

Amikor tisztító kezeléseket végeztem, akkor nagyon zavart. Nem csak a vendégem lett gőzös utána, hanem én is. Nagyon erősen igénybe van véve a szemem munka közben. Igyekeztem a nagyítós lámpát a legtöbb helyzetben teljesen kikerülni, de sajnos eljutottam odáig, hogy néha mégis használnom kellett. A gyantázásnál is szükséges volt és a diagnosztizálásnál is kényelmetlen volt.

Voltak még ezen kívül olyan mindennapi helyzetek, amikor akadályozott a szemüveged?

Nagyon magasak voltak a dioptriáim -7,5 meg -6,75. Nem csak távolra, de közelre se láttam rendesen. Nagyon furcsa volt, hogy amikor felkeltem alvás után és kinyitottam a szememet, nem láttam ki fekszik mellettem. Nem láttam rendesen az arcát, csak egy pacát láttam, azt, hogy alszik-e, azt már nem tudtam megállapítani. Külön logisztika volt, hogy kitaláljam, hogy ma berakjam-e a lencsét. Tudnom kellett, hogy mikor érkezem haza munka után, mert már nem viseltem jól a kontaktlencsét hosszú ideig. Nagyon zavart. Plusz, amikor szemüvegben voltam, akkor nem tudtam felvenni a napszemüveget. Katasztrófa volt.

Miben zavart a kontaktlencse viselése?

A kor előrehaladtával egyre nehezebben viseltem. Van is egy sztorim erről. A párommal a kapcsolatunk elején voltunk és éppen nála aludtam. Nem vittem magammal szemüveget csak kontaktlencsét meg a folyadékot. Teljesen meg voltam lőve. Mit csinálsz ilyenkor? Hát kiveszed a kontaktlencsét. Nem volt ismerős a lakás sem. Teljesen vakon mozogtam. Mindenhova kísérgetni kellett. Alig vártam, hogy reggel legyen és visszategyem. 8 éves korom óta vagyok szemüveges és 17 éves korom óta viselek kontaktlencsét. Nehéz így élni. A magas dioptria miatt nagyon nehéz volt a szemüveg és úgy éreztem, hogy az arcom is megváltozott tőle.

Mi volt az a pont amikor úgy döntöttél, hogy a lézeres szemműtétet választod?

Egyszer volt egy olyan eset, hogy elfogyott a kontaktlencsém és elfelejtettem rendelni. Teljesen kiborultam. Nyár volt és akkor felvettem a szemüvegemet. Szemüvegben nem volt egyszerű a tévézés sem. Vagy ülve tévézel, vagy fekve, de oldalt fekve nagyon rossz. Ebben a helyzetben folyamatosan lecsúszott a szemüvegem és akkor éreztem azt, hogy na most volt elég. Felkeltem és este 11kor úgy voltam vele, hogy na én most utánanézek, hogy hol csinálnak lézeres szemműtétet.

Hogyan találtál ránk? Honnan hallottál az Optimum Szemészetről?

Elmentem az egyik konkurens céghez, ahol felhívott egy hölgy. Kérdezgetett, nagyon erőszakos volt az egész telefonbeszélgetés alatt. Úgy éreztem magam, mint egy őzike, akit puskával űznek az erdőben, hogy márpedig Te ide fogsz jönni hozzánk és válaszolni fogsz a kérdéseimre. Abszurd volt az egész helyzet. Már rögtön időpontot akart egyeztetni, hogy alkalmas vagyok-e, de ha már egyeztetünk akkor már lézeres szemműtétre is írjunk be. Akkor még azt se tudtam, hogy alkalmas vagyok-e rá, azt se tudtam, hogy akarom- e ezt. Akkor ő jelezte nekem, hogy később ezen a számon vissza tudom őt hívni. Nagyon tukmálta magát, mintha egy értékesítővel beszélnék, nem volt semmi tolerancia a hangjában. Aztán eszembe jutott, hogy a nagynénémnek megműtötték a szemét. Felhívtam, hogy hol csináltatta a szemét és akkor egyből rávágta, hogy az Optimum Szemészetnél. Egyből rákerestem. Másnap már fel is hívtak. Abszolút pozitív volt. Az egy olyan beszélgetés volt, amire azt mondtam, hogy naná, hogy megyek. Ha meg kellett volna beszélni egy műtéti időpontot még abba is beleegyeztem volna. Nagyon kedvesek voltak velem.

Értékes információkat kaptál a beszélgetés során?

Igen, meg egyáltalán nem volt az a tolakodó, tukmálós hangnem. Megbeszéltük az időpontot, eljöttem a a lézeres szemműtét előtti alkalmassági vizsgálatra és innentől kezdve ment minden a maga útján.

Mi volt a véleményed a személyzet munkájáról?

Abszolút pozitív volt. Mindenki tudja, mit kell csinálni és hogyan kell csinálni. Nem tudok semmi negatívat mondani.

Hogyan érezted magad a lézeres szemműtét napján?

Úgy jöttem el otthonról, hogy kicsit ideges voltam. Mi mindketten túl vagyunk a párommal egy gerincműtéten, aki csak annyit mondott, hogy figyelj azért ez csak jobb lesz, mint egy gerincműtét. Ezzel el is indultam, majd beszambáztam az Optimumba és teljesen jól éreztem magam. Pozitív volt.

Milyen volt az első megérzésed, amikor ide bejöttél?

Abszolút jó érzéseim voltak. Rend volt, tisztaság volt, kedvesek és aranyosak voltak velem. Tartották az időpontot. A munkámból kifolyólag szeretem a feszes menetrendet és ezt itt megkaptam.

Írd le kérlek a lézeres szemműtétet, hogy hogyan élted meg!

Vicces volt, mert az elején le kellett vennem a szemüveget és el kellett búcsúznom tőle. Én a várószobából nem igazán érzékeltem semmit. Amikor bevittek abszolút nyugodt voltam. Imádtam, hogy a doktor úr mindent mondott nekem: Mi fog történni, milyen hangot fogok hallani, milyen szagot fogok érezni. Teljesen megnyugtatott. Semmi feszültség nem volt bennem a műtét során. Megnyugtatott és biztonságban éreztem magam mellette. Egy pillanatig sem volt kétségem afelől, hogy bármi baj lehet. A gondoskodás érzés meg volt bennem végig és ez jó érzéssel töltött el.

Lezajlott a lézeres szemműtét és felkeltél. Ekkor mi volt benned? Mit éreztél?

Azt éreztem és ezt ki is mondtam hangosan, hogy nahát olyan mintha egy füstös krimóban lennék. Láttam dolgokat csak mintha vágni lehetne a füstöt. Folyt a könnyem. Aztán leültem egy kicsit pihentem és nézelődtem, hogy nahát itt van matrica a falon, ott pedig van egy komód. VÁÓ. Úgy éreztem, hogy ez egészen hihetetlen. Nagyon különleges élmény volt, amikor tudatosult, hogy se kontaktlencse, se szemüveg nem volt már rajtam. Semmi más nem kell. Azért ez elég menő.

Miben változott az életed a lézeres szemműtét óta?

Képzeld el tudok légkondicionált helyiségben ülni szemvakarás nélkül. Szemüvegben ment, de kontaktlencsében már nem. A mozi borzasztó volt kontaktlencsében. 5 perc után a falat kapartam. Sokkal könnyebb azóta minden. A mai napig hihetetlen, hogy úgy alszom el, hogy nem kell semmit mókolni a szememmel. A szemüveglevétel mozdulata megmaradt. A munkában végre jöhet a gőz. Sokkal pontosabban látok, mint szemüvegben.

Magabiztosabbnak érzed magad azóta?

Igen, abszolút. Bármilyen kezelést igénybe akarok, bármit ki akarok próbálni az ügyfeleimen. Sokkal könnyebb lesz minden. Tényleg könnyebb lesz az életem. Nincs meg a betegyem ne tegyem érzés a kontaktlencsével kapcsolatban. Sokkal spontánabb vagyok azóta, ha például a barátaim azt mondják, hogy aludj nálunk egy átmulatott éjszaka után sokkal könnyebben mondok rá igent, mert már nem köt a kontaktlencse, vagy a szemüveg. Minden más.

Van esetleg még valami, ami eszedbe jut?

Az első nap elképzeltem, hogy felkelek és látni fogom majd a párom arcát, de ez sajnos nem így történt, mert ő már előbb felkelt. Kikeltem az ágyból és futottam az erkélyre, hogy nézzem a szemközti járdán álló autók rendszámát. Az első kontroll előtt is folyamatosan olvasni akartam mindent a világból. Párom mondta, hogy fejezzem már be, de én mondtam neki, hogy nem tudom. Hát ez hihetetlen. Ez volt az első napom.

Mit éreztél, amikor felhívtunk a nyereményeddel kapcsolatban?

Részt vettem már nyereményjátékokban, de kicsit szkeptikus voltam. Először vissza is kérdeztem, hogy biztos én vagyok az? Hűha! Amikor kirajzolódott, hogy mik közül választhatok akkor nagyon meglepődtem. Tanítok is. Amikor home officeba mentem, akkor muszáj volt elintéznem és tabra gondoltam, de azt megoldottam. Viszont rosszalkodott a telefonom, és ezért az iPhone-t választottam!

Gratulálunk az éleslátásodhoz! Jó egészséget és sok elégedett ügyfelet kívánunk Neked!

Jelentkezz Te is alkalmassági vizsgálatunkra, és éld át az éleslátás örömét lézeres szemműtéttel!

További cikkek