Blog

Dobjuk el az olvasószemüveget! – 5. rész


A korábbi blogbejegyzésekben végigvettük, hogy pontosan milyen kezelések állnak a presbyopiás páciensek rendelkezésére, megvizsgáltuk, milyen szempontok alapján lehet eldönteni, hogy alkalmasak vagyunk-e a műtétre, bemutattuk, hogy miként kell felkészülni a beavatkozásra, végül pedig megnéztük azt is, milyen feladatok várnak a betegre a műtétet követő napokban. Most pedig végigvesszük, milyen eredmények várhatóak a lézeres beavatkozás után. 

Természetes, ha eleinte fenntartásai vannak

Nem is kérdés, hogy komoly lelki előkészületeket igényel egy beteg részéről, ha bármilyen műtéti beavatkozásra vállalkozik. Nincs ez másként a szemműtétek esetében sem, ráadásul, ha egy korábban ismeretlen, újnak számító eljárásnak kell alávetnie magát, akkor nagyban nőhet a szkepticizmusa is. Ez teljesen normális reakció, még abban az esetben is,  ha egyébként mindenhonnan azt az információt kapja, hogy a kiválasztott kezelés gyors, biztonságos, fájdalommentes, és ami talán ezeknél is fontosabb: sokak által kipróbált és fantasztikus eredményeket hoz. 

A lézeres szemműtétek teljesen személyre szabottak

Természetes tehát, ha eleinte tart a beavatkozástól,  azt azonban fontos tudnia, hogy a korábban ismertetett eljárások – a Supracor és az Extracor kezelés – mindegyike teljesen személyre szabott, az adott páciens egyéni igényeihez, szemének alakjához és optikai eltéréseihez igazodik. 

Várható eredmények a lézeres szemműtét után

Hogyha minden előírást és óvintézkedést betart a műtét után, akkor a siker nem marad el! A közeli látás ugyanis már a műtétet követő néhány napban helyreáll, így rövid időn belül visszatérhet a megszokott tevékenységeihez, és amennyiben kezelőorvosa  engedélyezi, munkába is állhat. Az idő előrehaladtával a javulás pedig annyira látványos, hogy pár napon belül már egyáltalán nem lesz szüksége szemüvegre, és ez még nem minden!  A látás gyors helyreállása után ugyanis a műtétet követő 6-8 hónapban további látásjavulásra lehet számítani, mivel ezalatt az időszak alatt a szervezete alkalmazkodik szemei megváltozott optikai állapotához! 

A számok magukért beszélnek: a lézeres szemműtét tényleg eredményes

Több tanulmány is vizsgálta, hogy milyen eredményekkel jár a Supracor kezelés, mégpedig úgy, hogy a beavatkozást követő hat hónapban nyomon követték a betegek állapotának változásait. A vizsgálat eredménye a következő lett: 

  • A műtétet követően a betegek 96%-a el tudta olvasni az újságok betűit és a mobiltelefonra érkezett üzeneteket. (A beavatkozás előtt az érintettek 39%-a nyilatkozott úgy, hogy csak a nagyobb betűkkel szedett címsorokat képes elolvasni.)
  • A páciensek 78%-a számolt be arról, hogy a gyógyszerekhez mellékelt ismertetők legapróbb betűit is képesek voltak elolvasni, pedig ezekről mindannyian tudjuk, hogy még egészséges szemmel is nehéz az elolvasásuk. 
  • A megkérdezett betegek 74%-a a műtét óta sem nappal, sem éjszaka nem használ szemüveget a gépkocsivezetéshez
  • A páciensek 98%-ának nincs szüksége szemüvegre a számítógép használatához sem. 
  • Ami pedig a legfontosabb és legbiztatóbb adat: a megkérdezettek 100%-a ajánlaná ismerőseinek a Supracor eljárást! 

Ha Ön is meg szeretné tapasztalni az éleslátás örömét, jelentkezzen alkalmassági vizsgálatunkra

Szerintünk ezek a számok és eredmények magukért beszélnek. Ha Ön is meg szeretne szabadulni az olvasószemüvegtől és a presbyopia bosszantó tüneteitől, akkor jelentkezzen alkalmassági vizsgálatunkra, ahol egy szemész szakorvos megállapítja, hogy melyik kezelési módszer a legalkalmasabb az Ön számára!

További cikkek