Blog

Páciensünk őszinte érzései a lézeres látásjavítást követően


Páciensünk, Langó Fanni lézeres látásjavítás után

Higgy a szemednek nyereményjátékunk soron következő nyertese, Langó Fanni a következőképpen mesélt nekünk a lézeres szemműtét utáni első élményeiről:
„Önfeledt boldogságot éreztem. Csak ültem, mosolyogtam és sírtam.”
A Fannival készült interjúból megtudhatjátok, hogyan érezte magát egy 23 éves lány lézeres látásjavító kezelésünkön, aki -6.00, illetve -6,5-es kontaktlencsétől és szemüvegtől szabadult meg beavatkozásunk segítségével.

Miben akadályozott a műtét előtt a szemüveg, vagy a kontaktlencse viselése?

A szemüveg, amikor lefelé néztem egyáltalán nem volt jó. A maszk miatt pedig állandóan párásodott a lencséje. Már régóta terveztem, hogy megműttettem a szemem, de vártam a bűvös 22-es számot. Az orvosom azt mondta, hogy ennyi idősen célszerű megműttetni a szememet. 23 évesen jutottam el oda, hogy elég volt, változtatni akarok.

Befolyásolt-e a más tényező a döntésedben?

Az egész életem arról szólt, hogy egy tárgyhoz vagyok kötve. Hogyha nem volt nálam kontaktlencse, vagy szemüveg, akkor nem tudtam elvégezni a napi teendőimet se, mert nagyon erős volt a szemüvegem.

Milyen napi teendőkben akadályozott téged a kontaktlencse, vagy a szemüveg viselése?

Reggel az első mozdulatom az volt, hogy a szemüvegemet kerestem, hogy fel tudjak rendesen öltözni és ne zavarjon semmi. Nyáron pl. ha szemüvegben voltam és lecseréltem napszemüvegre nem láttam, viszont ha ráraktam a napszemüveget a sima szemüvegemre az sem volt megoldás. Strandolás közben nem tudtam eldönteni, hogy kontaktlencsét rakjak be, vagy szemüvegben menjek.

Viseltél korábban kontaktlencsét?

A kontaktlencsét csak ideiglenes megoldásnak tekintettem. Volt, hogy kiszáradt a szemem, elmozdult és beszúrt. Nem volt kényelmes.

Honnan hallottál az Optimum Szemészetről?

Egy szemész barátunk ajánlotta. Elmentünk hozzá, hogy meg lehet-e műteni és ő rögtön az Optimumot ajánlotta.

Hogyan készültél a lézeres látásjavításra? Mit tapasztaltál a jelentkezéskor?

Először nagyon féltem, de kellemes volt belépni is, mert mindenki nagyon kedves volt velem. Meg is nyugtattak rögtön, teljes körűen tájékoztattak mindenről, hogy mit lehet, vagy mit nem lehet csinálni. A lézeres látásjavítás előtti estén videókat néztem, hogy hogyan is zajlik ez.

Mit éreztél akkor, amikor beleültél a székbe és megkezdődött a műtét?

Ott már elfogadtam, hogy nincs visszaút és tudtam, hogy mindenképpen ezt szeretném.

Mit éreztél amikor vége lett a műtétnek? Mi volt az első gondolatod utána?

Amikor felálltam a székből alig tudtam nyitva tartani a szememet. Az első pár óra kellemetlen volt. Otthon aludtam egyet, utána felkeltem és elsírtam magam, mert láttam a tévét az ágyból. Önfeledt boldogságot éreztem. Csak ültem mosolyogtam és sírtam.

Hogyan érezted magad a lézeres látásjavítás utáni pár napban?

Másnap már teljesen jól voltam, a látásom teljesen kitisztult. Egy héten keresztül minden nap úgy éreztem, hogy elfelejtettem kivenni a kontaktlencsémet. 10 év alatt könnyen hozzászokik az ember, hogy kimegyek kiveszem stb. Naponta 20-szor elmondtam mindenkinek, hogy látok és folyamatosan vigyorogtam a boldogságtól.

Miben változott az életed a kezelés óta?

Végre függetlennek érzem magam, nincs egy olyan tárgy, amelyre rá vagyok szorulva minden egyes nap. Nem kell azon izgulnom, hogy a kontaktlencsét bepakoltam, plusz a kontaktlencsefolyadék, meg a szemüvegtisztitó kendő…  Azóta egyszerűbb minden.

Olvastam korábban arról, hogyha megműtik valakinek a szemét, akkor a műtét után változik a kedélyállapota, magabiztosabbá teszi a lézeres látásjavítás. Te ezt észrevetted azóta magadon?

Igen, észrevettem, magabiztosabbnak érzem magam. A napjaim is lendületesebbek. Több kedvem van mindenhez, legyen szó akár munkáról, akár mosogatásról.

Tehát nagyobb motivációval végzed ezeket a dolgokat?

Igen, meg azt is érzem, hogy szívesebben nézek tükörbe.

Elégedett vagy a szolgáltatásunkkal?

Teljes mértékig megérte számomra ez a szemműtét és ezt szeretném másokkal is tudatni. Azóta már nagyon sok embernek ajánlottam az Optimumot.

Bármilyen furcsa kérdéssel fordultam a személyzethez, mindig készségesen válaszoltak nekem. Az orvosok is nagyon kedvesek voltak. Teljesen meg vagyok elégedve. Nekem megváltoztatta az életemet és mindenkinek ajánlom.

Te nyerted a nyereményjátékunk negyedik sorsolását! Mit éreztél, amikor megnyerted a nyereményed?

Felvettem a telefont, hallottam, hogy én nyertem. Nem vagyok egy szerencsés típus és úgy voltam vele, ha nem nézek utána akkor jobb lesz. Nagyon boldog voltam. Ordítva hívtam fel a barátomat, hogy „ÚRISTEN, ÉN NYERTEM”.

Miért pont az iPadre esett a választásod?

Régóta szerettem volna már egy Ipadet. Korábban úgy gondoltam, hogy a telefon és a számítógép között van és nem tudtam, hogy szükségem van-e rá. A listán szereplő dolgok háromnegyede már megvolt.

Mire fogod majd használni?

Az iskolához szeretném használni főként, de a szabadidőtöltéshez is szuper lesz pl.: Netflix stb.

Hogyan érzed magad most?

Nem vagyok benne biztos, hogy ezt szavakba tudnám foglalni.  Ezt inkább át kell élni. Azt az örömöt nem tudom elmondani, amit kaptam, hogy sírva telefonálok, hogy látok végre.

Nagyon örülünk, hogy ilyen jól érzed magad! Gratulálunk éles látásodhoz és a nyereményedhez! Köszönjük szépen az interjút! Jelentkezz Te is alkalmassági vizsgálatunkra és éld át az éleslátás örömét lézeres látásjavítással!

További cikkek