Blog

Egyre népszerűbb a lézeres szürkehályog műtét


szürkehályog mutet

Napjainkban folyamatosan növekszik a lézeres szürkehályog műtétet választók aránya. Nem is csoda, hiszen számos érv szól a csúcstechnológiás eljárás mellett.

Mindenekelőtt fontos tisztázni, mi is a szürkehályog, vagyis cataracta. A szürkehályog egy homályos terület a szemlencsén belül, ami idővel egyre kevesebb fényt enged át, így a minket körülvevő tárgyak és dolgok homályosabbá válnak. A szembetegség latin elnevezése, a cataracta vízesést jelent, amely jól leírja, mit tapasztalnak a betegek, mivel legtöbbjüknek valóban olyan érzésük, mintha egy vízfüggönyön át látnák a világot.

A 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, komplex szemészeti szolgáltatásokat nyújtó Optimum Szemészet az első szemészeti magánklinika Magyarországon, ahol a hagyományos, ultrahangos technika mellett lézeres szürkehályog műtét is elvégezhető.

Pontos, biztonságos kezelés

Fontos leszögezni, hogy a szürkehályog gyógyítása kizárólag sebészeti úton lehetséges.

A lézeres technológia pontos, biztonságos kezelést tesz lehetővé, valamint kisebb terhelésnek teszi ki a szemet, amely így gyorsabban regenerálódik a beavatkozást követően. A korszerű eszközöknek köszönhetően a kezelés teljes mértékben alkalmazkodik a páciens egyéni szükségleteihez.

Csúcstechnológiás VICTUS femtoszekond lézer

Intézetünkben a szemészet területére specializálódott Bausch+Lomb egyik legkorszerűbb, a milliméter ezredrészét is túlszárnyaló precizitású VICTUS femtoszekund lézerét alkalmazzuk a lézeres szürkehályog-műtétek elvégzésére.

A mindössze 15-20 perces, cseppérzéstelenítésben végzett, fájdalommentes lézeres szürkehályog műtét során a szemész szakorvos az egyénre szabott értékeknek megfelelő, előre beprogramozott lézerkészülék segítségével eltávolítja a szemlencse elhomályosodott belső részét, majd a megmaradó vékony lencsetokba egy előre kiválasztott, prémium műlencsét helyez. 

Egyéni tényezőktől függően a műtét kórházi bennfekvést általában nem igényel és egynapos sebészeti ellátás keretében elvégezhető.

Torzításmentes, szemére szabott, prémium műlencse

A beültetett prémium műlencsék mindegyike torzításmentes, kiváló optikával rendelkezik, szövetbarát alapanyaguk nem okoz irritációt vagy gyulladást. A lencsék legfontosabb előnye, hogy több látásproblémát kezelhetnek egyszerre, így ezekkel már cilinderes szemüvegét is kiválthatja, sőt, akár olvasószemüvegét is elfelejtheti.

A hatékony kezelés gyorsan helyreálló látásélességet biztosít, hogy Ön ismét a maga valójában láthassa a világot és mielőbb gondtalanul folytathassa mindennapjait.

Szeretne megszabadulni a szürkehályogtól? Jelentkezzen most és egyeztessen időpontot!

A lézeres szürkehályog műtétet megelőzően egy részletes, megközelítőleg 1,5-2 órás fájdalommentes szemvizsgálaton kell részt vennie, melynek során nem csupán feltérképezzük szemének állapotát, de általános egészségi állapotára is kitérünk.

Jelentkezzen most szakorvosi vizsgálatunkra, hogy szemére szabott kezelésünkkel átélhesse az éles látás örömét!

További cikkek