Blog

Végleges a lézeres szemműtéttel elért látásjavulás?


lézeres szemműtét közben

Az egyik leggyakoribb kérdés a lézeres szemműtétekkel kapcsolatban, hogy végleges megoldást biztosítanak-e a látásproblémákra. Ez nem is csoda, hiszen senki sem szeretne úgy belevágni egy műtétbe, hogy nincs tisztában a várható eredményekkel. Blogbejegyzésünkből most megtudhatja, hogy a lézeres szemműtét végleges látásjavulást eredményez-e. 

A lézeres kezelések számos látáshibára megoldást nyújtanak

A rossz látás hátterében számos szemprobléma állhat, ilyen például az astigmia, a rövid- és távollátás, a 40 éves kor felett jelentkező presbyopia, valamint az idősek körében gyakori szürkehályog is. Szerencsére azonban a mai fejlett technológiának köszönhetően a legtöbb látáshiba gyógyítható lézer segítségével!  

Az Optimum Szemészeten a legmodernebb gépek és a legtapasztaltabb szemészek segítenek abban, hogy megszabadulhasson bosszantó tüneteitől és újra élvezhesse a szemüveg és kontaktlencse nélküli éles látást!

Természetesen a beavatkozások előtt kötelező részt vennie egy alkalmassági vizsgálaton, hogy az orvosok megállapíthassák, alkalmas-e a lézeres szemműtétre, és kiválaszthassák, melyik kezelés a legmegfelelőbb az Ön számára! 

A lézeres szemműtét után búcsút inthet a szemüvegnek és a kontaktlencsének

A lézeres szemműtétet  követően nagyon gyors és látványos látásjavulást tapasztalhat, ami az idő előrehaladtával egyre csak fokozódhat! A kezelésnek köszönhetően újra élesen láthat minden távolságba, így egyáltalán nem lesz szüksége többé szemüvegre vagy kontaktlencsére! Természetesen ehhez az is szükséges, hogy betartson minden szabályt és rendszeresen megjelenjen az előre egyeztetett kontrollvizsgálatokon!

Mennyire tartós az eredmény a műtét után? 

A műtét után tapasztalható éles látás szinte felbecsülhetetlen! Így nem csoda, ha Önben is felmerül az a kérdés, vajon mennyire tartós ez az eredmény? Nos, meg kell hogy nyugtassuk, a lézeres látásjavítás egy életre szól, a szemei nem tudnak „visszaromlani”, így a gyógyulást követően nem kell azon aggódnia, hogy újra kialakul korábbi látáshibája. Ehhez azonban az szükséges, hogy a műtét előtti egy évben lehetőleg ne változzon a dioptriaértéke, hiszen amennyiben a látása folyamatosan változik, előfordulhat, hogy a műtét után is változni fog a dioptriaértéke. 

Kialakulhat egyéb látáshiba a műtét után? 

Fontos megjegyezni, hogy bizonyos anatómiai változások következtében a lézeres szemműtét után is kialakulhatnak egyéb látásproblémák. Például 40 éves kor felett a szem alkalmazkodóképessége csökken, így ilyenkor ismét látásromlás tapasztalható. Attól tehát, hogy huszonévesen kezelik a rövidlátását, még 40 éves kora után Önnél is kialakulhat a presbyopia. Ugyanez igaz a szürkehályog esetében is. Természetesen ilyenkor sincs veszve semmi, hiszen az Optimum Szemészeten számos olyan kezelés elérhető, amivel gyógyíthatóak a későbbiekben felmerült problémái! 

Garanciát vállalunk a lézeres kezelésre

Egy biztos, az Optimum Szemészeten nem érheti csalódás, hiszen minden egyes lézeres kezelésre garanciát vállalunk! A beavatkozások előtt mindig tájékoztatjuk pácienseinket a várható eredményekről, amennyiben pedig ettől eltér a műtét után tapasztalt látásélmény, akkor térítésmentesen elvégezzük a finomító kezelést!

További cikkek