Blog

Felejtse el a szürkehályogot, vigyen újra színt életébe!


idős pár szürkehályog műtét után

Homályos, elmosódott, ködös látás? Gyakori szemüvegcsere? Eltompult színek? Fényérzékenység? Ne hagyja, hogy a szürkehályog megkeserítse életét, válassza a fájdalommentes, gyors és hatékony lézeres szürkehályog műtétünket!

A szürkehályog egy olyan szembetegség, amely során a szemlencse fokozatosan elveszíti az átlátszóságát és elszürkül, aminek következtében a fény nem jut el a retináig, ezért fokozatosan romlik a látásélesség, a látás pedig homályossá válik.

Sajnos a kor előrehaladtával sok embernél kialakul a cataracta és általában 60 éves kor felett kezd súlyos látásromlást okozni. Ilyenkor sokan azt tapasztalják, hogy a látás homályosodik, a világ egyre színtelenebb lesz, a szem egyre érzékenyebbé válik az erős fényekre, a szemüveglencse dioptriáját pedig egyre gyakrabban kell emelnie.

Alattomosan rombolja látását

A cataracta alattomosan rabolja el Öntől a látását, mivel nem jár fájdalommal, így nehéz észre venni. Sokan azt gondolják, hogy a romló látásélesség csak pusztán idősebb kori látásromlás, miközben a tünetek hátterében a cataracta áll. A szürkehályog azonban egy nagyon gyakori szembetegség, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2010-es felmérése szerint a szürkehályog a vakság vezető oka az egész világon.

A látásvesztés lassan alakul ki, szinte észrevétlen, akár több évig is elhúzódó folyamat, némely típusa a lencse közepén fejlődik ki ami könnyebben felfedezhető. Egy valami azonban minden szürkehályogban közös, méghozzá az, hogy fokozatos látásromlást okoz, ezért mindenképpen operálni kell!

Mitől alakulhat ki?

A cataracta kialakulásának kockázatát számos tényező növelheti, a tényleges okait viszont nem tudhatjuk pontosan. Vannak bizonyos „hajlamosító tényezők” és a szem valamely sérülése is elősegítheti a kialakulását, továbbá az életkor előrehaladása mellett szerepet játszhatnak benne a táplálkozási szokások, a hormonális változások, a dohányzás, a melegebb éghajlat, illetve akár az erősebb napsugárzás is. Az orvosok emellett összefüggést találtak a cukorbetegség és egyes gyógyszerek, például a szteroidok szedése és a cataracta kialakulása között.

Hogyan kezelhető?

Fontos leszögezni, hogy a szürkehályog gyógyítása kizárólag sebészeti úton lehetséges. Jó hír azonban, hogy a műtét a legmodernebb technológiáknak köszönhetően forradalmian megújult, így ma már egy fájdalommentes, biztonságos, végtelenül pontos és hatékony eljárás, ami mindössze 10-15 percet vesz igénybe. A világon évente több mint 18 millió szürkehályog műtétet végeznek, ezáltal az egyik leggyakoribb szemészeti kezelésnek számít.

Az Optimum Szemészet az első magánintézet Magyarországon, ahol elérhetővé vált a lézeres szürkehályog műtét!

Intézetünkben a szemészet területére specializálódott Bausch+Lomb egyik legkorszerűbb, a milliméter ezredrészét is túlszárnyaló precizitású VICTUS femtoszekond lézerét alkalmazzuk a lézeres szürkehályog-műtétek elvégzésére.

Mi történik a kezelése során?

A szürkehályog lézeres kezelése egyénre szabott értékeknek megfelelően, előre beprogramozott lézerkészülék segítségével történik. A szürkehályog műtét során a szemlencse megváltozott, elhomályosodott belső részét eltávolítjuk és a megmaradó vékony lencsetokba egy mesterséges lencsét helyezünk annak érdekében, hogy a látásélességet és a látás minőségét helyreállítsuk.

Fájdalommentes, gyors és hatékony eljárás

A műtét cseppérzéstelenítésben történik. A nagy biztonsággal végezhető és fájdalommentes beavatkozás összesen 10-15 percet vesz igénybe. Kezelésünk gyors, hatékony, illetve gyorsan helyreálló látásélességet biztosít, hogy Ön ismét a maga valójában láthassa a világot és mielőbb gondtalanul folytathassa mindennapjait. Egyéni tényezőktől függően a műtét kórházi bennfekvést általában nem igényel és egynapos sebészeti ellátás keretében elvégezhető. A beültetett műlencsével a látás minősége gyorsan helyreáll, így sokan már a beavatkozás másnapján jól látnak az operált szemükkel

Kiválasztjuk az Önnek megfelelő torzításmentes és szövetbarát prémium műlencsét

A beültetett prémium műlencsék mindegyike torzításmentes, kiváló optikával rendelkezik, szövetbarát alapanyaguk nem okoz irritációt vagy gyulladást. A lencsék legfontosabb előnye, hogy több látásproblémát kezelhetnek egyszerre: a műlencsékkel már cilinderes szemüvegét is kiválthatja, sőt, akár olvasószemüvegét is elfelejtheti. Nálunk minden műlencse típust elérhet, több évtizedes tapasztalttal rendelkező szakorvosaink több ezer szürkehályog-műtét rutinjával fogják Önt kezelni.


Szeretne megszabadulni a szürkehályogtól? Jelentkezzen be és egyeztessen időpontot!

A lézeres szürkehályog műtétet megelőzően egy részletes, megközelítőleg 1,5-2 órás fájdalommentes szemvizsgálaton kell részt vennie, melynek során nem csupán feltérképezzük szemének állapotát, de általános egészségi állapotára is kitérünk.

Jelentkezzen most vizsgálatunkra, hogy szemére szabott kezelésünkkel átélhesse az éles látás örömét!

Forrás:
AAO – What are Cataracts?

További cikkek