Blog

A lézeres szürkehályog műtét menete


Az idős férfi megismeri, mi a szürkehályog műtét menete

A cataracta, vagyis szürkehályog gyógyítása kizárólag műtéttel lehetséges. Cikkünkben bővebb információt kaphat, hogy mi a szürkehályog műtét menete.

Amennyiben úgy érzi, romlik a látása, homályos, elmosódott, ködös látást tapasztal, a világ egyre színtelenebb lesz, szeme pedig egyre érzékenyebbé válik az erős fényekre, minden bizonnyal Önnek is szürkehályogja van. A cataracta, vagyis szürkehályog megannyi kellemetlen tünettel jár a mindennapokban, ráadásul nem árt leszögezni, hogy komoly szemprobléma, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2010-es felmérése szerint a szürkehályog a vakság vezető oka az egész világon.

Fontos kiemelni, hogy nincs olyan gyógyszer, amivel kezelhető lenne a cataracta, a szürkehályog gyógyítása ugyanis kizárólag sebészeti úton lehetséges.

Nem kell aggódnia, ma már van gyors és hatékony megoldás!

Jó hír azonban, hogy nincs miért aggódnia, mert a lézeres szürkehályog műtét egy fájdalommentes, biztonságos, végtelenül pontos és hatékony eljárás, ami mindössze 10-15 percet vesz igénybe. A világon évente több mint 18 millió szürkehályogműtétet végeznek, ezáltal az egyik leggyakoribb szemészeti kezelésnek számít.

Büszkék vagyunk arra, hogy az Optimum Szemészet volt az első szemészeti magánintézet Magyarországon, ahol az ultrahangos technika mellett lézer segítségével is elkezdtünk szürkehályogműtéteket végezni.

A VICTUS femtoszekundum lézerrel a homályos látás néhány perc alatt a múlté lesz!

A Bausch+Lomb által kifejlesztett és általunk választott technológia két legfontosabb egysége a Stellaris mikrosebészeti rendszer, mely a legfejlettebb technológiai megoldásokat kínálja, továbbá a VICTUS femtoszekundum lézer, ami nagyobb pontosságot, biztonságosabb műtétet, kisebb kockázatot, a szemre nézve pedig kisebb terhelést, illetve gyorsan helyreálló látásélességet jelent.

A műtét számos lépését a lézerkészülék automatikusan végzi el, az előre beállított, teljes mértékben egyénre szabott paramétereknek megfelelően. Az elszürkült lencse apró darabjainak eltávolítását és a műszemlencse beültetését természetesen az operáló orvos végzi, aki egy képernyőn követi a lézer működését és a műtét menetét.

Melyek a szürkehályogműtét lépései?

A szürkehályog lézeres kezelése egyénre szabott értékeknek megfelelően, előre beprogramozott lézerkészülék segítségével történik. A szürkehályog műtét során a szemlencse megváltozott, elhomályosodott belső részét eltávolítjuk és a megmaradó vékony lencsetokba egy mesterséges lencsét helyezünk annak érdekében, hogy a látásélességet és a látás minőségét helyreállítsuk.”

A hatékony, gyorsan helyreálló látásélesség garantált

A műtét cseppérzéstelenítésben történik. A nagy biztonsággal végezhető és fájdalommentes beavatkozás összesen 10-15 percet vesz igénybe. Kezelésünk gyors, hatékony, illetve gyorsan helyreálló látásélességet biztosít, hogy Ön ismét a maga valójában láthassa a világot és mielőbb gondtalanul folytathassa mindennapjait. 

Kiválasztjuk az Önnek megfelelő torzításmentes és szövetbarát prémium műlencsét

A beültetett prémium műlencsék mindegyike torzításmentes, kiváló optikával rendelkezik, szövetbarát alapanyaguk nem okoz irritációt vagy gyulladást. A lencsék legfontosabb előnye, hogy több látásproblémát kezelhetnek egyszerre: a műlencsékkel már cilinderes szemüvegét is kiválthatja, sőt, akár olvasószemüvegét is elfelejtheti. Nálunk minden műlencse típust elérhet, több évtizedes tapasztalttal rendelkező szakorvosaink több ezer szürkehályogműtét rutinjával fogják Önt kezelni.

Kiváló látás akár már a műtét másnapján

Egyéni tényezőktől függően a műtét kórházi bennfekvést általában nem igényel és egynapos sebészeti ellátás keretében elvégezhető. A beültetett műlencsével a látás minősége gyorsan helyreáll, így sokan már a beavatkozás másnapján jól látnak az operált szemükkel.

Nálunk minden műlencse típust elérhet, több ezer szürkehályogműtét rutinjával fogják Önt kezelni.

Jelentkezés előzetes vizsgálatra

A lézeres szürkehályogműtétet megelőzően egy részletes, megközelítőleg 1,5-2 órás fájdalommentes szemvizsgálaton kell részt vennie, melynek során nem csupán feltérképezzük szemének állapotát, de általános egészségi állapotára is kitérünk.

Jelentkezzen most előzetes vizsgálatunkra, hogy szemére szabott kezelésünkkel átélhesse az éles látás örömét!

Forrás:
AAO – What are Cataracts?

További cikkek